Preoții din Protopopiatul Sibiu se pregătesc pentru ITO 2018

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc, astăzi, o ședință administrativă cu preoții din parohiile arondate acestui protopopiat. Lucrările ședinței au fost prezidate de ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Principalul punct al discuțiilor a fost implicarea preoților de la bisericile din Sibiu și din împrejurimi în activitățile din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși-ITO, care va avea loc în cetatea transilvăneană în perioada 6-9 septembrie. Preoții au fost îndemnați de IPS Mitropolit Laurențiu să își asume cu responsabilitate misiunea încredințată în cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.

„Arătați-vă tinerețea și implicați-vă direct. Dacă fiecare dintre dvs. vă puneți în gând să împliniți ceva, veți oferi celor 3.000 de tineri din eparhiile noastre și din foarte multe țări momente frumoase la Sibiu. Unii dintre preoți sunt implicați direct în organizare și în atelierele de lucru cu tinerii și de aceea trebuie să arătați că sunteți părinți duhovnicești pentru oaspeții noștri. Vă rog foarte mult să renunțați la toată autoritatea pe care o aveți casă, în familie și în Biserică și apelați la partea afectivă, pentru că acești tineri sunt copiii noștri, ai Bisericii”, a spus ierarhul.

Alături de ierarh au fost prezenți la ședința de la Protopopiatul Sibiu și membrii comitetului de organizare a ITO 2018, care au oferit preoților detalii din programul evenimentului și le-au prezentat diferite aspecte din activitățile ce urmează a avea loc în perioada 6-9 septembrie.

Ospitalitate și implicare

Pentru parohiile din Sibiu, evenimentul va fi o bună oportunitate de a implica oamenii din comunități în activitățile din cadrul ITO 2018 și de a arăta tuturor ospitalitatea specifică românilor și dragostea sibienilor față de tinerii din Biserică.

„Înaltpreasfinția Sa a venit în mijlocul nostru tocmai pentru a ne responsabiliza și pentru ca noi să conștientizăm că trebuie să contribuim la reușita acestui eveniment. Suntem protopopiatul gazdă și de aceea toată preoțimea sibiană și-a exprimat dorința de implicare și de dăruire, pentru ca tinerii care vin la Sibiu să animeze orașul, să se încarce sufletește de toată bucuria acestui eveniment ce va fi o bucurie a tinerilor și care va transmite forța tinereții Ortodoxiei”, a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și alte probleme de ordin misionar și administrativ, cum ar fi implicarea preoților în manifestările organizate de unitățile de învățământ din Sibiu cu prilejul începerii noului an școlar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*