Preparator fizic de top pentru BC CSU Sibiu

Întrucât perioada de presezon este una deosebit de importantă pentru jucătorii galben-albaștri, Dan Fleșeriu, Cătălin Vulc și Alex Mureșanu vor lucra, în cantonamentul de la Zlatibor, alături de un specialist în domeniul condiției fizice: sârbul Jovan Buha.

Jovan Buha

În vârstă de 41 de ani, Buha este absolvent al Universității de Educație Fizică și Sport din Belgrad, fiind specializat pe ramura de baschet. Totdată, în 2017, el și-a finalizat studiile în domeniul nutriției.

După un început în baschetul juvenil – loturile naționale ale Serbiei – , Jovan s-a ocupat de pregătirea tensimenei Ana Jovanovic, pentru ca apoi să se întoarcă în baschet, la Academia Partizan Belgrad, alături de profesorul Vladimir Koprivica (2006-2009). În sezonul 2009-2010, el a trecut Oceanul, pentru a lucra alături de Chicago Bulls, în NBA. Dincolo de programele de presezon și inter-sezon, sârbul a fost responsabil cu testarea fizică a baschetbaliștilor pe care cei de la Bulls erau interesați să îi înroleze în 2009. Următoarea vară a petrecut-o alături de turcii de la Banvit Bandirma, iar din 2011 și până în 2016 a fost mâna dreaptă a lui Svetislav Pesic la Bayern Munchen, fiind preparatorul fizic al echipei germane în sezoane care au însemnat participarea în Euroligă, respectiv accederea în Top 16, și un titlu de campioni, al treilea din istorie, după ce ultimul fusese câștigat în 1955.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*