Preşedintele FDGR, Paul Porr, a primit Crucea de Cavaler al Ordinului pentru Merite al Germaniei

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Jurgen Porr, a primit Crucea de Cavaler al Ordinului pentru Merite al Germaniei, pentru „sprijinul minorităţii germane în România, căreia îi revine rolul de puternic de cap de pod în relaţiile româno-germane”.

Distincția i-a fost înmânată de Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania în România. „Această distincţie mi-a fost oferită pentru activităţile mele obşteşti. De acest spirit obştesc este astăzi mai mult nevoie decât oricând”, a spus Porr. Ceremonia a avut loc aseară, în sediul FDGR, în prezenţa a aproximativ 150 de invitaţi, printre care s-au numărat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, consulul onorific al Austriei, Andreas Huber, precum şi reprezentanţi ai Bisericii Evanghelice din România.

„Stimate domnule dr. Porr, pentru Republica Federală Germania şi pentru reprezentanţii acesteia sunteţi un interlocutor apreciat şi important. De 25 de ani vă implicaţi voluntar pentru minoritatea germană şi pentru relaţiile strânse dintre ţările noastre, fiind întotdeauna fiabil, prompt şi neobosit. Promovarea minorităţii germane este un obiectiv bine conturat al politicii externe a Guvernului federal. În îndeplinirea acestei misiuni ne bazăm pe personalităţi puternice ca dvs.”, a spus ambasadorul Lauk, cu ocazia înmânării însemnelor şi brevetului.

Paul Jurgen Porr a primit distincția din partea ambasadorului RFG în România, Werner Hans Lauk

Paul Jurgen Porr a primit distincția din partea ambasadorului RFG în România, Werner Hans Lauk

În vârstă de 64 de ani, Porr este profesor la Facultatea de Medicină din Sibiu şi medic şef al Secţiei de Medicină Internă a Spitalului Clinic Judeţean. Din 2008, ocupă funcţia de consilier judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*