Președintele grupului Polisano, o nouă „achiziție” pentru ALDE. „Politica se face activ”, spune Borza

Avocatul Remus Borza, președintele grupului de firme Polisano, a devenit din această săptămână membru al ALDE.

Remus Borza, președintele grupului Polisano / foto: Mihai Colibaba

Remus Borza, președintele grupului Polisano / foto: Mihai Colibaba

Borza a declarat astăzi pentru AGERPRES că s-a înscris în ALDE după ce a fost contactat de copreședinții formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, și de Daniel Chițoiu, care i-au făcut această propunere.

El a afirmat că dorește să dea un exemplu și altor intelectuali să nu mai stea pe margine și să își asume un rol activ pe scena politică. „În 20 de ani, am fost contactat de trei oameni, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Daniel Chițoiu și mi-au făcut această propunere. Nu vreau să fiu ipocrit, m-am gândit și acum 4 ani și acum 8 ani dacă e cazul să intru în politică și mi-am spus mereu că trebuie să mai aștept pentru a avea un portofoliu, un statut social. Cred că acum la 44 de ani este momentul să accept provocarea și să dau un îndemn și altor categorii de români, de exemplu intelectualii care stau pe margine și chibițează, că politica nu se face în Piața Universității, pe forumuri, pe Facebook, politica se face activ într-un partid politic(…) De ce ALDE? Mi-au oferit această șansă, PNL și PSD nu au înțeles că este nevoie de o înnoire a clasei politice, există acolo un talibanism, o gerontocrație care nu acceptă ideea de reformă internă”, a spus Borza.

El mai spune că „DNA a oferit în ultimii ani o asanare a scenei politice, a pregătit terenul pentru jucători noi”.

„Mesajul meu este de a reda România românilor, celor care s-au zbătut, conducând firme, antreprenorilor autohtoni care au rezistat pe o piață discriminatorie, este un mesaj de a reforma instituțiile statului, administrația publică centrală și locală care este birocratizată și ineficientă. Trebuie schimbată imaginea Parlamentului, reformat sistemul sanitar, educația, sistemul de pensii, sprijinită economia națională”, a mai spus Remus Borza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*