Prezentarea artei dansului într-o confruntare aprigă în rândul tinerilor studenți

Sfârșitul lunii iunie marchează pentru iubitorii dansului din întreaga țară un adevărat eveniment: Sibiu Dans Festival – ediția a XIV-a, un spectacol care include cele mai recente dansuri originale ale studenților români, dar și a celor de peste hotare și este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu.

Ediția din acest an debutează vineri, 30 iunie 2017, la Cercul Militar, cu o competiție acerbă la secțiunile solo, duet, grup, formație, ansamblu, pe ritmuri de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

După cum ne-am obișnuit, câștigătorii trofeului ediției anterioare vor prezenta un spectacol de dans pus ȋn scenă special pentru festivalul de la Sibiu, sâmbătă, 1 iulie 2017. Formația „One Dream” a Casei de Cultură a Studenților Brașov va prezenta un spectacol în regia Petra Antonia Binder: „Everything is not lost”. Spectacolul cu impact filozofic ne va determina să ne punem ȋntrebări din cele mai diverse: „Uităm de oamenii din jurul nostru, iar pentru a ne îndeplini scopul suntem dispuși să facem orice. Este acesta drumul către sfârșitul lumii? Bineînțeles, viața tinde să câștige. Dar în cotidianul unde cei vii câștigă aparent lupta pentru putere, despre ce viață vorbim?”, a precizat Iolanda Popescu, coregraful și coordonatorul acestui spectacol. Spectacolul este urmat de momentul așteptat de către toți concurenții, festivitatea de premiere, în cadrul căreia cei mai talentați tineri vor primi premii și marele trofeu Sibiu Dans Festival.

„Pentru toți acești tineri. sentimentele de plafonare sau de repaus nu au corespondent în realitatea lor vie, dramatică și departe de banalul cotidian. Multitudinea de expresii și forța artistică se reflectă în mișcările lor înzestrate cu spontaneitate și rezistență, care vă vor confirma imagini interioare ulterior ascunse”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2017 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Sibiu, prin Filarmonica de Stat Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Primăria municipiului Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi în Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*