Prima: drumul spre succes-Şcoala de şoferi Prima se mândreşte cu cel mai mare procent de promovabilitate la examenul auto

Au început cu două autoturisme, în anul 2003, iar acum au 27 de maşini şi conduc şcoala de şoferi cu cea mai bună promovabilitate din judeţul Sibiu. Este povestea a doi fraţi care au pus bazele Prima.

Pentru Dragoş şi Bogdan Năstase, drumul spre succes a început în 2002, când au pus bazele unei şcoli de şoferi. Şi-au început activitatea un an mai târziu, în 2003, cu numai două maşini, într-un sediu mic de pe Calea Dumbrăvii, în apropiere de ITS. În zece ani, cei doi au transformat o mică afacere într-un adevărat brand. La ora actuală, şcoala de şoferi Prima funcţionează într-un sediu spaţios şi ultramodern pe Calea Dumbrăvii nr. 95 şi dispune de 27 de maşini. În plus, oferă locuri de muncă pentru 25 de persoane, dintre care 15 sunt instructori auto.

 

 

Examenul, luat „din Prima“

Prima şcolarizează elevi pentru toate categoriile, respectiv A, AM, A1, A2, B, BE, C, CE şi D. Pentru aceasta, parcul auto numără 15 autoturisme, mărcile Toyota, Renault, Citroen, VW, Ford sau Dacia Logan, două autocamioane şi zece autobuze şi autocamioane. În plus, este şcoala are cea mai modernă sală de legislaţie din Sibiu, cu o capacitate de 100 de locuri/şedinţă, însemnând 25 de calculatoare pe care rulează un soft asemănător celui folosit de Direcţia Regim Permise de Circulaţie şi Înmatriculări Auto pentru testarea candidaţilor. De pregătirea teoretică a elevilor se ocupă unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de legislaţie rutieră din Sibiu, juristul Sorin Popa. Aşa se explică, probabil, şi faptul că şcoala de şoferi Prima are cea mai mare promovabilitate a elevilor la examenul teoretic pentru obţinerea permisului. Anul trecut, din 2.914 elevi, au promovat 1.781, adică 61,12 la sută.

Primii pe piaţă

Ca în orice afacere de succes, „reţeta“ câştigătoare se clădeşte în timp, iar veniturile trebuie mereu investite. „Noi ne preocupăm foarte mult de calitatea serviciilor oferite elevilor şi asta necesită investiţii. Tocmai de aceea, profitul nu e cel pe care vi-l imaginaţi. Pentru a ne menţine în top, trebuie să investim permanent în oameni, autoturisme şi dotări. Aşa am ajuns să avem cele mai bune condiţii de şcolarizare, cele mai mici preţuri, oferim lunar tot felul de promoţii pentru elevi şi ne mândrim cu cea mai modernă sală de legislaţie, cei mai buni profesori şi instructori, care ne-au adus şi cel mai ridicat grad de promovabilitate al elevilor la examene”, conchide administratorul Dragoş Năstase.

Colaboratori de nădejde

Firma Prima Trans pune la dispoziţia sibienilor şi nu numai servicii de transport intern şi internaţional de mărfuri de până la 18 tone şi persoane. La aceste servicii au apelat mai multe fabrici din Sibiu care au dorit să le ofere angajaţilor transport gratuit, dar şi antreprenorul care construieşte centura în zona Cristian şi care îşi transportă lucrătorii tot cu autobuzele şi autocarele Prima.

Blocaţi de lege

Aici s-ar putea şcolariza elevi şi pentru categoriile A şi AM, adică moped, însă deocamdată nu au intrat în vigoare normele de aplicare ale Legii 203 din 9 noiembrie 2012, care modifică substanţial Codul Rutier în ceea ce priveşte condiţiile în care posesorii de motociclete şi mopede pot circula pe drumurile publice. „Această lege a intrat în vigoare încă din ianuarie 2013, însă nici pânâ acum nu au fost publicate normele ei de aplicare. Aşa că, deşi avem instructori motociclete şi mopede şi chiar suntem dispuşi să achiziţionăm şi unele noi şi există foarte multe persoane care doresc să se şcolarizeze pentru aceste categorii, noi nu putem da curs solicitărilor, din lipsei acestor norme. Acest lucru se traduce pentru noi şi în pierderi financiare”, explică Dragoş Năstase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*