Prima pârtie a complexului de schi și snowboard din Păltiniș se deschide în 1 decembrie

Sezonul de schi și evenimente la Arena Platoș Păltiniș începe cu Get United Party.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș deschide oficial un nou sezon de ski și snowboard în 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României. Ca în fiecare an, sezonul se deschide cu un legendar Get United Party la care sunt așteptați toți prietenii Arena Platoș Păltiniș, la un vin fiert sau o bere rece, dar și la un concurs de ski și snowboard jibbing. Invitați speciali din întreaga țară vin în weekend-ul marii Uniri la Păltiniș pentru a sărbători deschiderea unui nou sezon. Tot sâmbătă se va deschide și prima pârtie, pârtia A.

„În ciuda faptului că vremea n-a prea ținut cu noi, am reușit să producem suficientă zăpadă încât să putem deschide încă din prima zi a lunii decembrie. Ne-am concentrat eforturile pentru a produce zăpadă pentru a desfășura concursul de jibbing în condiții optime, dar și pentru a acoperi pârtia A, pârtia principală a complexului, pentru ca cei care așteaptă cu sufletul la gură prima tură din acest sezon să se poată bucura de zăpadă. Sperăm ca temperaturile să rămână sub zero grade, ca să putem produce suficientă zăpadă pentru a deschide în cel mai scurt timp posibil și celelalte pârtii”, spune Ana Lutghart Tincu, managerul Arena Platoș Păltiniș.

Get United Party va începe la lăsarea serii, în apreskiul complexului. La pupitru vor mixa pe rând DJ STF și DJ Dex. Antrenamentele pentru concursul de jibbing vor începe la ora 14. La ora 17 vor avea loc calificările, iar finalele la ora 20. Apoi toată lumea se mută în apreski pentru seturile celor doi DJ-i. DJ STF vine din lumea free-skiing-ului și creează prin muzica aleasă atmosfera de petrecere specifică scenei sporturilor de acțiune. DJ DEX va ridica nivelul petrecerii cu piese muzicale noi, produse în cadrul proiectului MADE FROM SCRATCH.

Până în 23 decembrie, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 10 și 21.30 sâmbăta și 10 – 17 duminica. Ca noutăți pentru sezonul ce se va deschide la finalul acestei săptămâni, centrul de închirieri a fost dotat cu echipamente noi, pentru toate vârstele, în special pentru cei mici. De asemenea, școala de ski e pregătită cu oferte accesibile pentru toți cei ce doresc să învețe să schieze.

Sezonul 2017-2018 se anunță a fi cel mai spectaculos de până acum în ceea ce privește evenimentele sportive. Pe lângă competițiile tradiționale, Slide and Freeze, Miss Bikini sau Family Race, anul acesta vor mai avea loc și concursul de săniuțe, evenimentele de sport extrem Arena Freestyle Open, skier&boarder Cross, precum și un cross pentru mountain bikeri, dar și evenimentul maraton Record de ture în 12 ore. World Snowboard Day va fi sărbătorită în data de 20 ianuarie 2019, iar, în premieră, cei mici vor avea la dispoziție un concurs doar pentru ei, Kids Race, programat în 9 februarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*