Primar în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul social-democratului Cristin Magheru, primarul comunei Cîrţa.

Cristin Magheru

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 26 iunie 2012 – 15 iunie 2018, Magheru a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, titular al Magheru Cristin Întreprindere Individuală, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ‘Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: (…) g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată’;

Alesul local a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, precizează reprezentanții ANI, conform cărora primarul din comuna sibiană a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*