Primăria montează schele de protecție în vecinătatea clădirilor degradate

Municipalitatea avertizează că va lua măsuri în cazul imobilelor din centrul istoric degradate din cauza nepăsării proprietarilor.

foto: arhiva Mesagerul de Sibiu

Primăria Sibiu are în vedere situația imobilelor din centrul istoric care nu sunt îngrijite de proprietarii privați.

În urma controalelor în teren, Poliția Locală a aplicat în 2016 și 2017 un număr de 240 de amenzi și avertismente proprietarilor care nu înțeleg că au obligația legală de a-și întreține imobilul pentru a nu pune în pericol trecătorii. O parte dintre proprietari au luat măsuri și au solicitat certificate de urbanism și autorizații de construcție pentru a renova fațadele și acoperișurile imobilelor pe care le dețin.

În ciuda avertismentelor și amenzilor, însă, mai există proprietari care nu s-au conformat, astfel că imobilele pot reprezenta un pericol pentru trecători. Pentru a evita accidente nedorite, până la efectuarea lucrărilor de reparații de către proprietari, Primăria Sibiu va lua în aceste cazuri noi măsuri: pe imobilele în cauză va monta schele cu culoare de trecere pentru traficul pietonal. În acest fel, pietonii pot trece în condiții de siguranță, iar pericolul unor accidentări este redus.

Aceste măsuri nu îi vor absolvi însă pe proprietari de răspunderea în fața legii în cazul în care se întâmplă accidente nedorite sau se produc pagube materiale, avertizează municipalitatea.

One Comment

  1. Un cititor says:

    Îmi vine să vomit. Ca să ai un certificat de urbanism aveți idee cât trebuie să astepti? Asta după ce astepti după extras CF, ortofotoplan etc. Până atunci…cade zidul cu totul. Concluzionând: mi-e ciudă ca sunt roman!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*