Primăria Racovița a schimbat macazul: acțiuni în sprijinul locuitorilor, procedură simplificată pentru vaccinare, transparență

Tânăra Andreea Voicu, proaspăt aleasă în funcția de primar al comunei Racovița, își respectă promisiunea de a folosi toate canalele posibile pentru a transparentiza activitatea instituției pe care o conduce.

Nu duce lipsă de acțiune, mai ales în această perioadă marcată de pandemie.

Vaccinare, la Avrig

Chiar de astăzi, 18 ianuarie, locuitorii comunei cu vârsta de peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice sau expuși riscului infectării prin lucrul cu publicul, sunt invitați la vaccinare. „Cetățenii comunei Racovița din categoriile vizate în etapa a II-a (persoanele cu grad ridicat de risc, vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale) se vor vaccina, începând de astăzi, 18 ianuarie, când se va activa CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C13 – LICEUL TEORETIC „GHEORGHE LAZĂR“ AVRIG (Sala de Sport) la care suntem arondați“, transmite Primăria Racovița.

Procedură simplificată

La fel ca-n toată țara, locuitorii comunei au la dispoziție mai multe modalități pentru programare. „La nivel local, am instituit o procedură simplificată, care să vină în sprijinul cetățenilor. Programarea se poate realiza: pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/…/procesul-de-vaccinare…/, pe site-ul primăriei, la secțiunea “vaccinează-te”: https://racovita-sb.ro/ sau completând formularul pus la dispoziție de primărie, depus la compartimentul de asistență socială (vezi imaginea atașată)“, transmite autoritatea locală a comunei.

Nucleu local de coordonare

D-ra primar arată că în urma unor discuții avute cu directorul DSP, dr. Daniel Chelcea, în vederea unei organizări cât mai bune a activității de vaccinare la nivelul comunei, „am venit în sprijinul cetățenilor care vor să se vaccineze, activând nucleul local de coordonare a vaccinării format din doamnele asistente comunitare, dna. doctor Birsan Mariana; dl. Ag. Șef Poliție Mihai Cristina. Tot ce trebuie să faceți este să completați o cerere de vaccinare și să o depuneți la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Racovița. Personalul nostru va înregistra cererile și vă va programa la centrul de vaccinare de la Avrig, unde este arondată comuna noastră, pentru a fi imunizați împotriva COVID 19.“

În sprijinul localnicilor

Primăria Racovița vine astfel în sprijinul vârstnicilor celor care nu sunt familiarizați cu tehnologia sau al celor care au dificultăți la înscrierea pe platforma pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății. „Este important ca această campanie de vaccinare să fie o reușită, deoarece de noi depinde când ne vom întoarce la viața de dinainte de pandemie“, arată primarul Andreea Voicu.

Dispensarul din Sebeșu de Sus

În același timp, tânăra primăriță încearcă să rezolve situația  dispensarului din Sebeșul de Sus. „O altă problemă de sănătate publică discutată cu dl. director al DSP Sibiu, pentru care am primit toată susținerea, este situația punctului sanitar din Sebeșu de Sus. Am început demersurile pentru rezolvarea problemelor juridice ale dispensarului și intrarea sa în legalitate în regim de urgență. Este un prim pas, extrem de important, fără de care nu se poate face reabilitarea punctului sanitar. Acum, este important să intrăm în legalitate cu acest punct sanitar uman, prin actualizarea cărții funciare si notarea clădirii pentru ca apoi să putem să îl reabilităm și să îl aducem la bune condiții pentru locuitorii din Sebeșu de Sus, care au atâta nevoie de el“, dezvăluie Andreea Voicu.

„Luăm lucrurile pas cu pas. Nu ne cramponăm de probleme, ci facem tot ce este omenește posibil să le rezolvăm.“, spune Andreea Voicu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*