Primăria Sibiu a salvat ultima centrală de cartier

Aproape 800 de sibieni din Hipodrom care nu şi-au instalat centrale termice de apartament şi 14 agenţi economici vor avea în continuare căldură şi apă caldă, de la singura centrală termică de cartier care a mai rămas în municipiul Sibiu, după ce consilierii municipali au votat miercuri, în unanimitate, într-o şedinţă extraordinară, fuziunea dintre societăţile de stat Energosib şi Urbana, informează Agerpres. centrala Hipodrom CT6Centrala termică a aparţinut societăţii Energosib, societate cu probleme financiare. Din această săptămână, centrala termică a fost preluată de societatea Urbana SA, aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu. „Fuziunea înseamnă cu siguranţă un lucru pozitiv pentru locatarii din cartierul Hipodrom. Centrala este supradimensionată pentru numărul de abonaţi şi, în al doilea rând, societatea (Energosib – n.red.) nu dispune ea de mijloace financiare pentru investiţii, în vederea modernizării şi redimensionării acestei centrale“, este de părere Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Nevoie de investiții

Aceasta a recunoscut că ultima centrală de cartier a Sibiului are nevoie de investiţii, mai ales în reţelele de distribuţie, ca să fie rentabilă. „Investiţia este în primul rând a redimensiona reţelele. Se pierde foarte mult la distribuţie“, a completat Fodor, care nu a dorit să dea publicităţii suma exactă necesară investiţiilor. Unul din consilierii municipali ai PNL, Mariana Brunchea, a subliniat, în timpul şedinţei, că Primăria Sibiu, prin SC Urbana SA, preia Energosib-ul cu „o pierdere de 500.000 de lei“, notează Agerpres.

Facturile nu cresc

Viceprimarul cu atribuţii de primar al Sibiului a dat asigurări că după această fuziune „cuantumul facturilor nu va creşte“. Apartamentele unde ajunge apa caldă şi căldura de la această centrală sunt contorizate, iar cetăţenii nu au suportat nici până acum pierderile din reţeaua de distribuţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*