Primăria Sibiu a semnat contractul pentru prima etapă a modernizării Stadionului Municipal

Astăzi, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru prima etapă a lucrărilor de modernizare a Stadionului Municipal și anume reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate, care vor fi ulterior reconstruite.

Contractul semnat în urma unei proceduri de achiziție publică cu asocierea SC Construcții SA – SC Arhimus SRL include realizarea proiectului tehnic, precum și execuția efectivă a lucrărilor. În termen de trei luni de la semnarea contractului, firmele vor preda proiectul tehnic. Ulterior vor începe lucrările de construcție efective, termenul de realizare a acestora fiind de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, acesta urmând să fie transmis constructorului în primăvara anului viitor. Valoarea contractului este de 8,2 milioane de lei.

În această etapă a modernizării Stadionului Municipal sunt prevăzute următoarele lucrări:

LA TERENUL DE FOTBAL:

– suprafața acestuia va fi completată cu gazon natural

– se vor înlocui porțile de fotbal

– tunelul de ieșire a jucătorilor în teren va fi prelungit cu 6 m și va fi prevăzut cu acoperiș flexibil, acționat electric

– se vor înlocui băncile pentru rezervele echipelor de fotbal

LA TRIBUNA OFICIALĂ ȘI LA VESTIARE:

– se va amenaja hidroizolația gradenelor,

– se vor înlocui scaunele din tribune și lojă,

– pasarela de legătură dintre tribună și peluza cu vestiare va fi consolidată

– se va realiza iluminatului exterior cu reflectoare LED

– se va reface sistemul de canalizare, instalații și grupuri sanitare, urmând să se amenajeze și toalete pentru persoane cu dizabilități

– se vor monta hidranți exteriori și 10 cișmele de apă

– fereastra lojei va fi înlocuită

– scările exterioare vor fi reparate

– se vor efectua diverse reparații ale structurilor de beton și ale tencuielilor

PISTA DE ATLETISM va fi de asemenea reamenajată. Aceasta va avea patru culoare de 1,25 metri fiecare și va fi pavată cu un material special (tartan), utilizat în astfel de amenajări. De asemenea, se vor înlocui porțile de acces și gardul de împrejmuire a pistei.

Contractul mai include și lucrări de reabilitare termică a tribunei oficiale, dar și demolarea tribunelor degradate, acestea urmând să fie reconstruite într-o etapă următoare a lucrărilor de modernizare.

Garanția lucrărilor realizate va fi de 10 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*