Primăria Sibiu semnează primele două contracte de lucrări în cartiere de anul acesta

Primăria Sibiu va semna joi, 4 ianuarie, primele două contracte de lucrări în cartiere din 2018.

În urma unor proceduri de achiziție, municipalitatea va contracta modernizarea zonei de blocuri de la Gară, precum și a zonelor de blocuri de pe strada Școala de Înot, bulevardul Vasile Milea și strada Simion Mehedinți. Ambele contracte se vor încheia cu SC Terra Building SRL.

Unul dintre contracte prevede reparații capitale în jurul blocurilor din zona Gării, suprafața fiind împărțită în două perimetre: străzile Uzinei – Constituției – General Magheru și respectiv străzile Constituției – Abatorului – Aleea Țesătorilor – 9 mai. Lucrările includ modernizarea carosabilului aleilor și străzilor din zonă, reamenajarea trotuarelor, optimizarea spațiilor de parcare, precum și îmbunătățirea iluminatului public. Firma câștigătoare are la dispoziție 50 de zile de la semnarea contractului pentru a preda proiectul tehnic și patru luni pentru execuția efectivă a lucrărilor, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Acesta va fi transmis imediat după predarea proiectului. Valoarea acestui contract este de 3,11 milioane lei.

Al doilea contract prevede același tip de lucrări și în spatele blocurilor de pe strada Școala de Înot, în spatele bulevardului Vasile Milea până la inspectoratul județean de Poliție și în jurul blocurilor de pe strada Simion Mehedinți. Proiectul tehnic va fi predat de firma contractată în termen de 50 de zile, iar lucrările vor fi realizate în termen de trei luni de la transmiterea documentației. Acest contract are o valoare de 3,11 milioane de lei.

One Comment

 1. TELEMAN CONSTANTIN si ANA says:

  Buna seara,
  Ati uitat, oare, definitiv de promisiunile de completare a reparației capitale cu modernizare a cartierului Calea Dumbrăvii („DIODA”) ???
  Este vorba despre aleile din jurul clădirii cu sedii ale CEC-ului, Synevo, Facultatea de st. economice, Casa de pensii, Finanțele publice, etc., alei care au fost săpate cu ani în urma pentru diverse utilități, rămânând șanțurile acoperite cu pietriș atât pe carosabil cât și pe trotuare.
  Aleea dintre CEC și blocul 19 nu este prevazuta cu nici o lampa de iluminat public. In jurul acestei clădiri nu exista nici-un cos de gunoi stradal, asa cum ați montat în restul cartierului.
  Nu ne putem explica de ce ați neglijat aceste alei, atunci când ați contractat lucrarea pentru restul cartierului, mai ales ca aceste alei sunt cele mai aglomerate atât cu pietoni cât și cu autoturisme.
  Daca va interesează, totuși…, aceasta problema, reluați e-mailul nostru (adresa: nutititi@gmail.com) din data de 11.07. 2017, unde veți regăsi și pozele edificatoare afirmațiilor de mai sus.
  Fata de acea situație ați răspuns ca încă nu aveți semnat un contract cu o firma specializata si pana la sfârșitul anului, după semnarea contractului veți rezolva …
  De atunci ati rezolvat acoperirea câtorva gropi din mijlocul carosabilului cu câteva lopeți de asfalt … Oare aceasta sa fie reabilitarea promisa ??? Este ea compatibila cu „lucrul bine făcut” de dv. în restul cartierului, cu investițiile dinspre strada Oituz, lingă blocul 25 (amenajarea „locului pentru șahiști” si locul de joaca pentru copii…)
  Este foarte frumos si „european” ce ați făcut acolo, dar nu vi se pare, cel putin, dezechilibrata repartiția cheltuielilor prin prisma utilității lor ???
  Va dorim sănătate si toate cele bune în noul an! … Si mai mult echilibru și logica în stabilirea priorităților!

  Familia Teleman Constantin și Ana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*