Primarii sibieni s-au întâlnit cu un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Primarii de comune din județul Sibiu s-au întâlnit, miercuri, în sesiunea extraordinară a Adunării Generale.

La ședință a fost invitat Cornel Bertea Hanganu, consilier în Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României. „Discuțiile purtate cu domnul Cornel Bertea Hanganu au atins următoarele probleme cu care se confruntă administrația locală: importanța adoptării strategiilor de dezvoltare durabilă a localităților integrate în pilonii și direcțiile de dezvoltare din strategia de dezvoltare durabilă a României, 2020-2030 și în strategia județeană; tema deșeurilor: eficientizare și optimizare, exemple de bune practici; Zona Metropolitană și importanța acestui proiect de dezvoltare și rolul municipiului Sibiu care este determinant în atingerea obiectivelor de dezvoltare integrată atât pe zona metropolitană cât și pe zona de utilitate funcțională; importanța constituirii formelor asociative intercomunitare și oportunitățile de finanțare destinate microregiunilor; perspectivele învățământul dual și importanța parteneriatului cu primăriile de comune”, informează conducerea Filialei Județene Sibiu a A.Co.R. România, într-un comunicat.

Pe agenda de lucru a întâlnirii s-a mai aflat și aprobarea contribuției pentru fondul de solidaritate, în vederea acordării unui ajutor de urgență pentru reconstruirea unui imobil distrus în totalitate de viitură în comuna Roșia Montană, județul Alba. Primarii comunelor din Sibiu au răspuns apelului colegilor de filiala ACoR Alba și au “adoptat” o familie.  Familia va beneficia de sprijinul ACoR Sibiu, iar, cu sprijinul acesteia, i se va construi un nou cămin, numit “Casa Sibiului”.

De asemenea, a fost aprobat calendarul de lucru pentru sesiunea solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova – CALRRM, din perioada 16 – 19 septembrie, organizată de filiala Sibiu.

Au fost aprobate două noi compartimente care vor deservi cele 45 de comune membre ale ACoR Sibiu: Consilierul de Etică și Compartimentul executorilor fiscali.

Pe lângă cele de mai sus, au făcut obiectul discuțiilor următoarele: problema finanțărilor din exercițiul financiar multianual, actualizarea prețurilor la materialele de construcții la investițiile aflate în derulare, problema strategiei de tarifare a deșeurilor și complexitatea problematicii acestui domeniu, precum și unele probleme de apă și canal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*