Primarul din Nocrich, găsit în conflict de interese administrativ

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul lui Ionel Vișa, primarul liberal al comunei Nocrich.

Potrivit inspectorilor de integritate, în perioada exercitării mandatului de primar (2016 – 2020), Vișa a încheiat un contract individual de muncă privind numirea în funcţia de consilier personal pe fiica sa şi a emis o dispoziţie privind numirea acesteia în cadrul unui proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile. „Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit sursei citate, primarul din Nocrich a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris și a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*