Primele două cazuri de gripă în Sibiu: doi copii, din care unul a luat boala din spital

Medicii sibieni au confirmat primele două cazuri de gripă din acest an, din judeţ, la doi copii cu vârste de trei, respectiv opt luni, în cazul unui al treilea aşteptându-se rezultatul probelor de laborator.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, unul dintre copiii bolnavi de gripă a luat infecţia respiratorie de la bunica sa, după care a fost internat şi tratat în Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Celălalt a luat boala din Spitalul de Pediatrie, unde, săptămâna trecută, a fost un focar de infecţii respiratorii cu şapte cazuri, fiind vorba de copii cu vârste între trei luni şi nouă ani, a anunţat DSP Sibiu.

Ambii copii depistaţi cu gripă sunt externaţi din Spitalul de Pediatrie, evoluţia lor fiind bună. „În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat în cursul săptămânii trecute un focar de infecţii respiratorii, cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecţie respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă. O probă recoltată de la un caz internat în spital (masculin, 8 luni din Sibiu) este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Medicii au raportat şi o creştere a numărului de pacienţi suspecţi de gripă în judeţul Sibiu. Astfel, au fost raportate, în ultima săptămână, 105 cazuri de suspiciune de gripă, faţă de 39 de cazuri din săptămâna precedentă.

În judeţul Sibiu au fost distribuite, prin DSP, 26.620 de doze de vaccin antigripal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*