Primul proiect din PIDU finalizat. Strada Faurului a fost complet reabilitată

 

Primarul Klaus Iohannis a fost prezent joi, 6 decembrie, pe strada Faurului pentru a marca redeschiderea traficului, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Lucrările au fost executate în baza contractului nr. 2084/05.08.2011, cod SMIS 19613, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a străzii a fost semnat la jumătatea lunii mai 2012, valoarea acestuia fiind de 1.026.926,43 lei, fără TVA.

Constructorul, o firmă sibiană – SC Sinecon SRL, a modernizat reţelele de apă pe această stradă, precum şi canalizarea pluvială. Carosabilul a fost amenajat cu asfalt, iar zonele de parcare au fost pavate cu piatră cubică. Trotuarele au fost de asemenea reabilitate şi amenajate cu asfalt.

Modernizarea sistemului de iluminat public a fost inclusă de asemenea în contract. Pe această stradă au fost instalaţi 12 stâlpi de iluminat cu un aspect care să fie în ton cu aspectul general al centrului istoric al Sibiului.

Cu toate că termenul de execuţie pentru lucrări era de 18 luni, constructorul a reuşit să reabiliteze strada în doar 7 luni. Garanţia oferită de constructor este de 5 ani.

Proiectul “Modernizare strada Faurului” a fost depus de municipalitate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul Poli de dezvoltare urbană.

Alte două străzi incluse în PIDU – Turnului şi Ocnei – sunt în prezent în lucru, ambele situate în Oraşul de Jos. Lucrările pe strada Ocnei sunt avansate, lucrările la reţeaua de apă fiind deja finalizate. Pe strada Turnului, primul tronson, cel dintre strada Valea Mare şi Faurului, reţeaua de apă şi canalizarea pluvială a fost realizată şi se lucrează la carosabil. Pe cel de-al doilea tronson, dintre strada Valea Mare şi Podul Cibin se lucrează la canalizarea pluvială.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat