Primul set de bilete pentru FITS 2017 intră în vânzare

Din această săptămână au intrat  în vânzare biletele pentru 50 de reprezentații Indoor,  care vor avea loc la FITS 2017. Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecții de film, expoziții, lansări de carte, conferințe speciale, spectacole-lectură, ateliere și spectacole studențești din toată lumea sunt prezentate la Sibiu în perioada 9 – 18 iunie.

„Vom avea în jur de 50 de spectacole pe care le punem în vânzare în ziua de 27 martie și împreună cu aceste bilete punem și programul Indoor al festivalului. Va mai fi un set de bilete în vânzare cu ocazia sărbătorilor Pascale, iar restul biletelor vor intra în vânzare la începutul lunii mai. Deci vom putea da șansa tuturor doritorilor de frumos din România și din lume să își ia în avans bilete. Îi îndemnăm pe toți să se grăbească pentru că locurile nu sunt multe. Nu avem spații mai mari de 400 de locuri, deci sunt spații mici, unele numai de 200. Teatrul însuși nu are decât 300 de locuri, dar având atât de mulți invitați nu vom putea pune în vânzare decât 200. Deci toți cei care doresc să își cumpere bilete și să vadă de la Baryshnikov la Robert Wilson, de la Batsheva la Baletul Andalusian, de la Maria Pagés la Pippo Delbono și mulți alții, sunt invitați să își cumpere bilete din timp,” a declarat Constantin Chiriac.

Bilete online

Biletele vor putea fi achiziționate de pe www.eventim.ro. De marţi, biletele pot fi achiziționate și de la Agenția teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, care funcționează după următorul program: marţi – sâmbătă – 11:00 – 18:00 și duminică – 10:00 – 14:00. De luni sunt active informații despre evenimentele care intră în vânzare, pe site-ul festivalului, www.sibfest.ro.

Preţ constant

Prețul biletelor pentru această ediție a FITS rămân neschimbate. Acesta variază, în funcție de spectacol, între 10 și 40 de lei.

„Chiar dacă guvernanții promit lefuri mai mari și condiții mai bune de trai, noi am păstrat prețul biletelor. Acestea nu costă mai mult decât în anii trecuți, de la 10 lei la 40 de lei. Niciun bilet nu este mai scump de 40 de lei. Eu cred că este cel mai frumos dar pe care, prin acest festival, noi îl facem tuturor iubitorilor de frumos în condițiile în care accesul la toate spectacolele în aer liber este gratuit,” a adăugat Constantin Chiriac.

De Ziua Mondială a Teatrului

Nu întâmplător, primul set de bilete a fost pus în vânzare de Ziua Mondială a Teatrului și este anunțat programul Indoor, primele ediții ale festivalului fiind organizate în preajma acestei zile. Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a transmis un mesaj pentru iubitorii de teatru, cu ocazia acestei zile speciale.

„Probabil că zilele acestea frumoase, pe care le-am avut ca pe un dar dumnezeiesc, în care primăvara a dus atâta căldură, atâta frumusețe și nevoie de a ne elibera de haine, de frig, de tristețe, de boală, de cer închis, de ploaie, de urât, de singurătate, arată ce înseamnă această mare sărbătoare, care este Ziua Mondială a Teatrului. Să nu uităm că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a fost construit, în primele trei ediții, în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Așa a început acest Festival. Prima dată a fost trei zile, apoi încă trei, după aceea au fost cinci zile, dar totdeauna în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Am dorit să arătăm ce înseamnă pentru noi această zi, că poate să producă o naștere care iată, acum se arată a fi cel mai important festival al lumii în domeniul artelor spectacolului . ”, wxplică Chiriac

Teatrul, cea mai mare sărbătoare

”Este sărbătoarea creației, este sărbătoarea care aduce în prim-plan faptul că noi, ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ, avem fiecare dintre noi o mică parte a creației divine, de care nu trebuie să uităm. Iar noi, putem la rândul nostru, cu puterile noastre limitate, să plăsmuim frumosul, să plăsmuim miracol, să plăsmuim emoție. Ei bine, dacă vom fi conștienți zi de zi de această putere pe care o avem și ne vom gândi la frumosul pe care să-l vedem în ochii oamenilor; să aducem acest miracol alături de fiecare ființă care uită – din ce în ce mai mult astăzi – să ridice ochii din pământ, să se poată uita la flori, la cer, la soare, la bucurie, la frumos, în mod cert atunci viața va fi altfel pe Pământ. Deci teatrul este această sărbătoare a miracolului, a plăsmuirii, a frumosului și ne bucurăm că putem să sărbătorim acest lucru împreună.”, conchide directorul FITS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*