Ziua de astăzi a fost una specială pentru mediul academic sibian. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu i-a acordat titlulul de Doctor Honoris Causa Principesei Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei, într-o ceremonie a avut loc la Sala Thalia. La evenimentul organizat de ULBS, alături de mama suveranului hașemit al Iordaniei a participat și Casa Regală a României, la Sibiu fiind prezente Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. La ceremonie au fost prezenți, pe lângă reprezentanții caselor regale, primarul Sibiului, Astrid Fodor, prefectul Lucian Radu, ambasadorul Iordaniei la București, medicul Raed Arafat și reprezentanți ai Guvernului.

„Este o adevărată onoare să fiu aici la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, o universitate care este recunoscută pentru diversitatea culturală, tradiție și valorile pe care le promovează. Parteneriatul româno-iordanian este unul recunoscut. De fapt, relațiile dintre cele două țări durează mai bine de 50 de ani, timp în care 12.000 de iordanieni au învățat în România,marea majoritate în domeniul medicinii. Cele două societății sunt destul de apropiate și doresc în continuare să investească în oameni de valoare “, a spus principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei, imediat după ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al universității sibiene.

La rândul său, rectorul Universității „Lucian Blaga“, prof. univ.dr. ing. Ioan Bondrea, a declarat: „Universitatea Lucian Blaga este una dintre cele mai vizibile instituții în spațiul public, jucând un rol profund în spațiul cultural, intelectual și academic. Contribuie la dezvoltarea societății prin cooperarea internațională constantă și complexă. Internaționalizarea  este o condiție esențială pentru dezvoltarea sustenabilă a universității sibiene, care are la bază cunoaștere, comunicare și interconectare. Comunitatea trăiește un moment academic deosebit prin acordarea acestui titlu și vă rugăm să primiți aprecierile noastre pentru că ați acceptat această onoare“.

Merite recunoscute

Sunt 55 de ani de când, în anul 1962, Principesa Muna a pus bazele primei instituții de educație medicală din Regatul Hașemit al Iordaniei. De atunci încoace, Alteța Sa Regală a sprijinit continu domeniul sănătății și cel al educației medicale în Regatul Hașemit al Iordaniei, fiind președintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universității Mutah din Iordania. Alteța Sa Regală ține conferințe în întreaga lume pe teme legate de educație medicală.

După decernarea titlului de DHC Principesei Muna Al Hussein, reprezentanții celor două Case Regale au luat parte la deschiderea celui de al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie, care a început, ieri, la Sibiu, și se va încheia luni. Evenimentul se desfășoară  sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Muna Al Hussein. Organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, congresul se va bucura de participarea a peste 140 de invitați din Iordania și România.

„Este un eveniment deosebit pentru universtatea noastră. Ne bucurăm că Sibiul găzduiește un astfel de eveniment. ULBS are o relație foarte bună cu Iordania, în condițiile în care la universitatea noastră sunt înscriși 12 studenți din acestă țară“, susține prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga“. Congresul medicilor româniși iordanieni este găzduit alternativ de cele două țări. În acest an, a venit rândul României, iar organizatorii, facultățile de medicină din țară și asociația româno-iordaniană de medicină, au decis ca gazdă să fie Sibiul. Asociația reunește în jur de 3.000 de membri, iar unele legături s-au stabilit înainte de 1989, pevremea când studenții iordanieni studiau medicina în țara noastră. Pe lângă temele ce vor fi dezbătute în cadrul congresului și acordarea diplomelor, oaspeții vor avea ocazia să viziteze CNM ASTRA, Mărginimea Sibiului, Muzeul Brukenthal și Spitalul European Polisano.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*