Proclamaţie pentru pace, lansată la Sibiu

„15 drepturi şi nevoi umane necesare pentru a experimenta viaţa” sunt grupate sub genericul „Living in Peace Proclamation”, lansată la Sibiu, pe 7 iulie. Dorinţa autorilor este ca proclamaţia să ajungă în cât mai multe colţuri ale lumii şi să-i fie adăugate şi alte idei. La 21 septembrie – de Ziua Internaţională a Păcii – toate ideile vor fi prezentate public şi prin lansarea unei cărţi.

Cosmin CHELCEA

Cosmin CHELCEA

„Nu ne-am propus să schimbăm lumea! Ci doar să reamintim că viaţa fiecăruia poate fi mai bună şi mai frumoasă, dacă este ghidată de principii şi valori general umane! Trăim într-o lume tot mai gălăgioasă, în care nu mai şoptim, ci ne răstim, în care am uitat să ne îmbrăţişăm, dar ştim tot mai bine să ne lovim, în care nu ne mai este suficient ceea ce avem şi vrem să luăm bunul altuia. O lume în care am uitat că puternic nu e acela care pune pe cineva la pământ, ci acela care îl ajută să se ridice”, motivează profesorul Cosmin Chelcea, preşedintele asociaţiei „Positive Life” și fondator al programului educaţional internaţional „Positive Life – Viaţa la pozitiv”.

Proiectul „Living in Peace Proclamation” face parte din programul „Viața la pozitiv”, lansat în 2012 şi implementat de asociaţia „Positive Life” şi Colegiul Tehnic „Independenţa” din Sibiu.


(Margareta LUPU)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*