Producători locali din Polonia, în vizită la Sibiu

Mâine, începând cu ora 9.00, Piața Volantă Transilvania va fi vizitată de o delegație din regiunea poloneză Wielkopolska, formată atât din oficiali ai regiunii poloneze, cât și din primari, producători locali și reprezentanți ai grupurilor de acțiune locală.

Producătorii și cumpărătorii prezenți la piața volantă sibiană de la Sala Transilvania vor avea astfel ocazia de a interacționa și schimba impresii cu oaspeții polonezi.

Delegația poloneză este condusă de vice-mareșalul regiunii Wielkopolska, Krzysztof Grabowski, iar printre membrii delegației se numără reprezentanți ai Grupului de Acțiune Locală „Gates of Wielkopolska”, primari, producători locali membri ai Rețelei Patrimoniu Culinar Wielkopolska (parte a rețelei europene Culinary Heritage Network), dar și un renumit chef, Paweł Powroźnik. Oaspeții vor face un tur al pieței, vor discuta cu producătorii sibieni, iar la Insula Tradițiilor vor face cunoștință cu Șezătoarea Avrig și dansatorii din Ansamblul Călușarii Rășinari.

De la ora 10.00, în Sala Transilvania va avea loc o întâlnire cu grupurile de acțiune locale din județul Sibiu, privind stadiul implementării surselor UE, probleme întâmpinate de ambele părți, dar și realizări și posibilități de cooperare. Pe lângă reprezentanții grupurilor de acțiune locală din județul Sibiu, vor participa Ionuț Diaconeasa, consilier al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ciprian Ștefan, manager CNM ASTRA, Maximilian Drăgan, coordonatorul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, reprezentanți ai ULBS și ai Direcției Agricole Sibiu.

De la ora 12.00, oaspeții polonezi vor fi prezenți la Consiliul Județean Sibiu, unde președintele Daniela Cîmpean va primi delegațiile prezente la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților”. Vizita polonezilor face parte din programul de cooperare stabilit între regiunea Wielkopolska și Județul Sibiu. Regiunea este prezentă și în cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, prin grupul Wielkopolanie și prin evenimentul „Seara Regiunii Wielkopolska în Sibiu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*