www.mieresibiu.ro

… datorită faptului că nu conţine polen, mierea de pădure este singurul tip de miere recomandată persoanelor alergice la polen? Proprietăţi: antiinflamatoare, antioxidant, stimulează regenerarea epiteliilor, endoteliilor şi a membranelor celulare, depurativ, imunostimulant, laxativ, boli infecţioase, afecţiunile sistemului imunitar, boli bacteriene, bolile intestinului gros, boli legate de prezenţa diferitelor toxine în organism, boli dermatologice, boli degenerative, boli legate de inflamaţii.

… amestecurile de miere şi scorţişoară pot trata diverse afecţiuni? Printre acestea: acnee, artrită, boli cardiovasculare, căderea părului, colesterol, cure de slăbire, dureri de dinţi, gripă, indigestie, infecţii ale pielii, oboseală, pierderea auzului, sistem imunitar.

… propolisul este o bioflavonoidă care exercită peste 70 de proprietăţi farmacologice utile? Două dintre ele sunt activitatea antivirală şi efectul de imunostimulare. Se recomandă, deci, în scop preventiv, o picătură de tinctură de propolis 20-30% pentru fiecare kilogram de greutate corporală zilnic (de exemplu, o persoană de 80 kg are nevoie de 4 doze a câte 20 de picături pe zi), iar în scop curativ doza se poate dubla sau chiar tripla. Administrarea cea mai eficientă este cu miere, amestec de miere şi tinctură de propolis, în diferite cantităţi – în funcţie de scopul vizat.

… lumânările din ceară naturală au multe avantaje? Fumul degajat prin arderea lor nu se depune pe suprafețele din jur, emană un miros plăcut, însă natural, spre deosebire de lumânările parfumate procurate din comerțul clasic. Dacă lumânarea de ceară naturală conține și propolis, atunci este foarte benefică și în tratarea răcelilor prin inhalarea mirosului emanat de lumânare, ceea ce este la fel natural și vă scapă de folosirea picăturilor pentru nas. Alte utilizări ale lumânărilor ornamentale din ceară de albine pot fi: mărturii la nuntă, botez, mobilă etc.

… cătina cu miere se consumă zilnic, dimineaţa pe stomacul gol, câte 1-3 linguriţe? Cătina cu miere de albine are un gust dulce-acrişor şi un aspect minunat.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*