Profesori de la Harvard și Universitatea din Chicago, alături de bancheri de pe Wall Street, au predat la Sibiu

În perioada 21 – 30 iulie, a avut loc la Sibiu cea de a 10-a ediție a Young Leaders Club – Finance, cea mai prestigioasă școală de vară pe teme de finanțe din sud-estul Europei.

Evenimentul a fost organizat de Young Leaders Club în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Printre speakerii de la aceasta ediție se numără Ralph Acampora – părintele analizei tehnice și unul dintre cei mai respectați analiști de pe Wall-Steet, Christof Ruhl – directorul global de cercetare al ADIA și fostul economist șef al British Petroleum, Cris Doloc – profesor la Universitatea din Chicago, Marion Laboure – profesor la Universitatea Harvard și Marian Micu – director de cercetare în cadrul diviziei de investiții a Credit Suisse.

”În acest an, un număr total de peste 400 de tineri și-au exprimat interesul pentru acest eveniment care a devenit de tradiție. Dintre ei, cei mai buni 30 au fost  selectați să participe la unul dintre cele mai căutate programe de vară din Europa de Est. În cele zece ediții de până acum, programul a atras participanți dintr-un numar de 36 de țări, dintre care menționăm: SUA, Germania, Franța, China, India, Rusia, Spania, Ucraina, Azerbaijan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual participă un număr de cel puțin 10 studenți români de la universități de top din Europa și SUA”, spune Florin Grosu, președintele Young Leaders Club.

Pe parcursul a 10 zile, cei 30 de tineri au fost provocați pe teme avansate de finanțe și investment banking, macroeconomie, investiții în piețe emergente sau construirea unui portofoliu de acțiuni.  În plus, participanții au simulat tranzacții prin implicare într-un joc de trading inter-bancar, unic în Europa, în decursul căruia aceștia au fost în competiție pe piețe fictive de valute și acțiuni.

“Am văzut inițiative similare la cele mai bune universități din lume și YLC-Finance este un success din ce în ce mai mare în fiecare an. Toți speakerii străini care participă sunt impresionați de calitatea programului”,  spune Cris Doloc, de la University of Chicago, cel care a fost speaker la ultimele două ediții ale programului.

Sample Content
Programul se bucură de sprijinul unora dintre cele mai mari companii din România, cum ar fi Raiffeisen Bank, Romgaz sau Transgaz.

”O combinație de excepție: profesori din universități de renume, profesioniști de top din industria piețelor de capital și a investițiilor și un grup motivat de 30 de tineri atent selecționați. Partenerii noștri, Young Leaders Club, au reușit să dezvolte de-a lungul celor 10 ani acest program de vară, și să îl aducă la nivelul excelenței, program necesar prin complementaritatea oferită oricărei pregătiri formale. Studenții au șansa nu doar să afle noutățile din domeniu de la cei mai buni specialiști, ci și să aibă acces la oportunități de dezvoltare viitoare sau de angajare în organizații importante”, a apreciat prorectorul ULBS Livia Ilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*