Proiect de 17 milioane

 

 

Oraşul Ocna Sibiului va avea, în următorii doi ani, reţele noi de apă şi canalizare. Investiţia se ridică la aproximativ 17 milioane de lei, fără TVA, şi presupune extinderea reţelei de canalizare cu 14,6 km şi construirea a patru noi staţii de pompare.

 

 

Investiţii majore la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, la Ocna Sibiului, demarate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov“. Astfel, timp de 22 de luni, se vor reabilita peste 10,5 km de conducte de alimentare cu apă, se vor construi patru staţii noi de pompare ape uzate şi 845 de metri de conduct de refulare. De asemenea, reţeaua de distribuţie a apei potabile se va extinde cu 4,6 km, iar cea de canalizare cu 14,6 km. „Este primul contract de lucrări din cadrul POS Mediu care se semnează în afara Sibiului şi presupune reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare, după care va urma un nou proiect, pentru amenajarea unei staţii de epurare“, a precizat inginerul Mircea Niculescu, directorul general al societăţii Apă Canal S.A. Sibiu.

Confort şi sănătate

Astfel, cei aproximativ 4.500 de locuitori din Ocna Sibiului vor beneficia de alimentare cu apă potabilă în condiţii de eficienţă şi siguranţă sporite. Totodată, prin realizarea unei reţele de canalizare ape uzate menajere, se va reduce gradul de poluare a râului Visa şi a lacurilor din avalul localităţii Ocna, contribuind astfel la sănătatea sporită a mediului şi a populaţiei.

Vechi de 40 de ani

Reţelele de apă
din Ocna se află într-o stare avansată de degradare, din cauza acţiunii solului salin asupra conductelor de oţel. Astfel, pierderile de apă sunt de aproximativ 45 la sută, iar numărul de intervenţii pentru remedierea avariilor apărute este foarte mare. „În prezent, există canalizare doar în Oraşul de Jos, unde ţevile sunt foarte vechi, încă din ’73, iar pierderile sunt foarte mari. Pentru noi este o mare realizare, pentru că am încercat permanent să obţinem fonduri europene sau guvernamentale pentru acest lucru şi nu au fost proiecte pe care să putem depune prin oraş. Este o investiţie majoră, pentru că suntem o localitate cu venituri mici, iar singura noastră sursă de venituri este zona de lacuri. În 22 de luni sperăm să terminăm lucrările şi atunci ne vom putea numi oraş în adevăratul sens al cuvântului“, a mărturisit primarul Ioan Balteş. În cadrul proiectului, lucrările sunt programate să înceapă la sfârşitul lunii mai, investiţia ridicându-se la aproximativ 17 milioane de lei, fără TVA. Firma desemnată câştigătoare este S.C. Univeral Business S.A. Sibiu.

Mircea NICULESCU | director Apă Canal S.A.

„În urma acestor investiţii, Ocna va deveni cu adevărat un oraş, iar investitorii vor avea mai multă încredere în această locaţie. Urmează să stabilim un plan, astfel încât o parte din activităţile de pe vară să nu fie perturbate şi să nu încurce.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*