Proiecte curajoase la Porumbacu

 

 

Dorel Martincu este viceprimar la Porumbacu de Jos din anul 2004. Este poate unul dintre singurii viceprimari care se poate lăuda, pe bună dreptate, că este specialist în atragerea de fonduri europene.

 

 

Tocmai din acest motiv are proiecte curajoase pentru comuna sa. Toată lumea ştie că Dorel Martincu este cel care a pregătit proiectele pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a străzilor, a reţelelor de canalizare şi a alimentării cu apă. Însă poate cel mai ambiţios proiect al său este realizareacelei mai mari pârtii de schi din ţară. La Porumbacu. La doar 43 de ani, juristul Martincu îşi propune să ajungă primar în comuna unde s-a născut şi a copilărit.

 

Cea mai „tare” pârtie din România, la Porumbacu

 

Proiectul „Domeniul schiabil Porumbacu” propus de Dorel Martincu a trecut cu brio de faza studiului de fezabilitate aflându-se acum pe masa unor investitori italieni. „Este vorba de specialişti în domeniu, care au mai făcut pârtii în România. Chiar ei spun că la Porumbacu li s-a oferit şansa să amenajeze cea mai tare pârtie din ţară. Aceasta va pleca de la cea mai mare altitudine, 2.200 – 2.300 de metri, va avea în prima fază 15 km şi va fi amplasată pe latura de nord a muntelui. Acest ultim aspect nu trebuie neglijat, pentru că ne ajută să avem zăpadă pe pârtie mai mult timp”, precizează Dorel Martincu.

 

Drumuri moderne şi canalizare

 

Printre proiectele candidatului Martincu se numără modernizarea străzilor din Porumbacu de Jos şi din Scoreiu. „Este normal să avem drumuri europene, dacă ne gândim la o pârtie care va atrage mulţi turişti în zonă. Acest proiect va duce la o înflorire economică a satelor noastre şi asta poate fi posibil doar dacă avem drumuri adevărate”, spune Dorel Martincu. În acelaşi timp, cetăţenii vor avea nevoie de canalizare şi apă curentă în localităţile Porumbacu de Jos şi Scoreiu.

 

Proprietăţile rromilor

 

Una dintre problemele arzătoare, pe care nici un edil nu a îndrăznit până acum să o atingă, este cea a rromilor din comună. Aceştia au încă neclară situaţia juridică a proprietăţilor. Jurist de meserie, cu facultatea terminată la Cluj, Dorel Martincu vine cu o soluţie pentru această etnie. „Nu voi neglija această problemă. Trebuie să aducem la legalitate situaţia clădirilor rromilor, dar şi pe cea a terenurilor acestora”, anticipează Martincu.

 

Proces cu armata, pentru terenurile oamenilor

 

O altă dovadă de curaj a juristului Dorel Martincu este că a demarat un proces civil pentru a recupera peste 400 de hectare de teren deţinut acum de Ministerul Apărării Naţionale. „Este vorba de terenul pe care este amplasat poligonul de tragere al armatei şi care este situat între Scoreiu şi Cârţişoara. Terenul aparţine de drept sătenilor din Scoreiu şi voi face totul pentru ca aceştia să-l obţină înapoi sau să fie despăgubiţi”, afirmă Dorel Martincu. Procesul a avut deja câteva termene şi este doar vorba de timp până la finalizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*