Proiectul Digitaliada este implementat și în județul Sibiu

Proiectul Digitaliada al Fundației Orange este prezent în mai bine de jumătate din județele României, în 30 de școli de la sat. 3.400 de elevi din mediul rural învață Matematică și TIC în laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

În proiectul Digitaliada este prezentă o școală din județul Sibiu. În 2017, Școala Gimnazială Racovița a primit 29 de tablete, un laptop, un videoproiector și un ecran de proiecție pentru laboratorul de informatică. Pe toate tabletele sunt instalate aplicații educaționale ce sunt folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii, iar avantajul oferit de tehnologie este interactivitatea din cadrul lecțiilor. Practic, fiecare elev lucrează individual pe tabletă, iar profesorul poate urmări mai ușor progresul acestuia.

Fundația Orange a deschis concursul de selecție pentru o nouă ediție a proiectului Digitaliada, pentru a adăuga în această toamnă încă 10 școli în proiect. Înscrierea în concurs se face până pe 27 aprilie, iar condițiile de ȋnscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Cele 10 școli ce vor fi selectate vor beneficia de laboratoare digitale complet dotate, profesorii implicați în proiect vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Toate laboratoarele Digitaliada sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, un laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Proiectul se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat