Proiectul “Ethnotic” deschide seria de concerte reunite sub genericul “Anotimpurile”

Ediția a doua a proiectului ”Anotimpurile” aduce în fața publicului sibian un concert inedit – o combinație de jazz și folclor, un sound unic ce merge în direcția world music – proiect care a reunit șase muzicieni extraordinari. Evenimentul se va desfășura luni, 19 iunie, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

Proiectul Ethnotic îşi are rădăcinile adânci şi sigure în folclorul românesc. Muzicienii preiau această esenţă şi o transformă într-un produs artistic vechi/nou original, de cea mai bună calitate, universal valabil. ”Folclorul românesc este un univers sonor ancestral, ale cărui bogăţie şi frumuseţe au rămas nealterate de trecerea timpului. Mai mult, folclorul românesc, cu ritmurile sale specifice, cu liniile melodice unduite, cu profunzimile, expresivitatea şi forţa unei autentice producţii artistice colective, este şi va rămâne, cu siguranţă, generoasă sursă de inspiraţie pentru muzicieni români (şi nu numai!), compozitori sau interpreţi, de azi şi de mâine”, a declarat Irina Sârbu – voce Ethnotic.

Formația este alcătuită din Irina Sârbu (voce), Cezar Cazanoi (flaut şi caval), Capriel Dedeian (chitara), Anatol Cazanoi (ţambal şi clapă), Laurenţiu Horjea (bas) şi Dragoş Mihu (tobe). Sunt cinci instrumentişti şi o voce, toţi profesionişti, muzicieni formaţi în lungi ani de studii, virtuozi  cu experienţa unei activităţi bogate şi diverse. Ei abordează un repertoriu alcătuit din cunoscute melodii româneşti pe care le îmbracă în sonorităţi şi ritmuri noi, fără însă a le distruge autenticitatea şi frumuseţea.

”În chip inspirat numit generic „ETHNOTIC” – cvasi-neologism el însuşi semnificativ ca rezonanţă – discul de faţă poartă cu sine un aer de prospeţime, o trăsătură de accesibilitate necăutată ce îl face dintru început, de la primele sunete, foarte plăcut auzului. Firescul expresiei nu exclude însă plurivalenţa mijloacelor de exprimare utilizate adesea cu ingeniozitate. Dezinvoltura vădită de înzestrata solistă vocală şi de cei cinci versaţi instrumentişti lasă ascultătorului senzaţia de ludic, de joc exuberant, liber de oricare constrîngeri. Astfel, este suficient să suţinem ca argumentare secvenţele în care voce şi instrument împreună, evoluează la unison cu o puţin comună agilitate” a precizat renumitul muzicolog Florian Lungu.

Biletele pentru concertul de la Sibiu se pot procura din rețeaua eventim (librăria Humanitas, magazinele Vodafone, Orange, Germanos) sau de pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet este de 10, respectiv 20 de lei.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*