Promovarea baschetului in scoli

 

Promovarea baschetului în şcoli ajunge astazi, 27 octombrie 2012, la Şcoala Generală nr. 6 şi la Colegiul Naţional Pedagogic „A. Şaguna” din Sibiu. Elevii celor două şcoli vor fi vizitate de doi jucători profesionişti, foşti componenţi ai echipei de baschet masculin CSU Sibiu.

Jucătorii prezintă elevilor regulile de baschet şi importanţa fair-playul în jocul de echipă apoi formează mai multe echipe care se întrec pe terenul de baschet într-un mini-campionat de streetball. Jucătorii invitaţi prezintă copiilor beneficiile sportului şi ce a însemnat pentru ei să evolueze pentru o echipă cu tradiţie cum este CSU Sibiu.

 

 

La sfârşitul acţiunii „Promovarea baschetului în şcoli”, organizatorii donează şcolilor echipamente sportive şi mingi de baschet şi oferă posibilitatea ca elevii să primească autografe de la idolii lor.

 

Proiectul „Promovarea Baschetului în Şcoli” a ajuns la al 6-lea an de când se desfăşoară şi este organizat de către Asociaţia „Al 6-lea jucător”. El este inclus pe agenda sportivă şi cofinanţat de Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Proiectul, devenit deja un reper în peisajul sportiv-educaţional local şi un exemplu în cel naţional, se adresează în special copiilor între 8-14 ani şi îşi propune să le atragă atenţia asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă şi exemplificativă. Elevii şcolilor sibiene fac cunoştinţă cu jucători profesionişti de baschet, de multe ori idolii lor. Jucătorii sunt antrenori de ocazie şi îi învăţă pe cei mici regulile de bază ale jocului de baschet, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat