Propunere legislativă depusă în Parlament de UDMR: alegeri locale în 27 septembrie

UDMR a depus astăzi un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale la 27 septembrie, potrivit deputatului sibian Zacharie Benedek.

Alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei, atunci când Parlamentul a votat pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie.

”Având în vedere situația actuală, avem nevoie de un consens larg în ceea ce privește data alegerilor. Astfel, în perioada premergătoare elaborării prezentei inițiative, din poziționările forțelor politice parlamentare s-a conturat o propunere privind data de 27 septembrie. Așteptăm susținerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus”, a arătat Benedek.

Propunerea elaborată în Parlament a actului normativ prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali s-a dovedit a fi cea mai bună soluție, față de propunerea Guvernului în același sens, fapt pentru care Uniunea a decis să inițieze o lege pentru a stabili data alegerilor.

Având în vedere faptul că Guvernul ar avea la dispoziție 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei propuneri pentru a stabili calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor, UDMR a cerut ca Parlamentul să dezbată în regim de urgență această propunere. Astfel, proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Legislativului, și poate intra în vigoare după un vot favorabil și promulgarea de către șeful statului, până la 15 iulie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*