Protest la APIA Sibiu

Angajații APIA Sibiu au protestat, azi, împotriva anticipatei scăderi a salariilor din luna ianuarie 2018, potrivit Legii 153/2017.

Funcționarii sibieni consideră că este o nedreptate să se scadă salariile și să existe o diferență de salarizare între aparatul central și structurile din teritoriu, întrucât sunt organizați într-o singură instituție care implică aceleași condiții de studii, treaptă profesională, gradație, vechime în funcție și aceleași condiții de muncă, iar activitatea din teritoriu aduce un aport important agenției. Lucrătorii din APIA susțin ferm că, prin acest protest, nu se dorește afectarea fermierilor în nici un fel, ci doar menținerea drepturilor salariale acordate.

Angajații APIA Sibiu spun că au răspuns întotdeauna solicitărilor MADR  și APIA Central, indiferent de oră sau zi din săptămână în vederea îndeplinirii sarcinilor în ritmul și condițiile impuse pentru respectarea angajamentelor asumate față de fermieri.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, de la înfințare și până în prezent, a atras fonduri de aproximativ 20 de miliarde de euro pentru fermierii din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*