Protestul polițiștilor, blocat de Primăria Sibiu

Cererea de avizare a protestului pe care Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România intenţiona să îl organizeze în luna mai în Sibiu a fost respinsă de Primărie, pe considerentul că data coincide cu summitul şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

„Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere şi a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfăşura Summitul şefilor de state şi guverne din Uniunea Europeană, cât şi evenimente conexe în diverse locaţii. Acest eveniment de importanţă europeană şi cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfăşurarea în bune condiţii şi în siguranţă pentru înalţii demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfăşurarea Summitului nu este posibilă şi nici de dorit”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu, citat de AGERPRES.

În cererea adresată autorităţilor locale, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România solicitase aprobare pentru ca protestul să se desfăşoare pe data de 9 mai în Piaţa Mare şi Piaţa Mică din Sibiu, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi salarizare. Se estima o participare de 5.000 de persoane.

Pe 9 mai, la Sibiu este programat summitul organizat de România în calitate de stat deţinător al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*