PSD Sibiu: Concurs organizat de reprezentanții PNL în stil mafiot, pentru ocuparea celei mai importante funcții din județ

„Avem dovada, semnată chiar de ministrul PNL al Sănătății, Nelu Tătaru: concursul organizat de Daniela Cîmpean și echipa PNL a fost desfășurat în stil mafiot” – transmite Biroul de Presă al PSD Sibiu.

„Am solicitat și am obținut de la Minister referatul Direcției Control și Integritate întocmit în urma controlului efectuat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu ca urmare a sesizării noastre în ceea ce privește organizarea nelegală a concursului pentru postul de manager. În acest referat se spune foarte clar faptul că două persoane din Comisia de concurs nu aveau calitatea să examineze, așa cum, de exemplu un jurist, oricât de bun ar fi el în meseria lui, nu are expertiză medicală și cu atât mai mult nu are expertiză în management medical, astfel încât să poată evalua candidatul și planul de management al acestuia”, arată într-un comunicat PSD Sibiu.

Conform aceluiași raport al Direcției Control și Integritate, declarațiile de imparțialitate și confidențialiate nu sunt datate, astfel încât ministerul nu a putut constata respectarea în integralitate a art. 6, alin. 7 din Regulamentul de Organizare și desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcților de manageri, persoane fizice, ai spitalelor din subordinea Consiliului Județean Sibiu, aprobat prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu nr. 16/2017.

Mai mult decât atât, cei care au organizat concursul nu au putut face dovada înregistrării audio-video a concursului, conform Art. 17 din Regulamentul sus-menționat.

„Având în vedere faptul că, în comisia de concurs doamna Cîmpean și echipa ei au avut grijă să o electeze pe fina singurului candidat pentru funcția de manager al spitalui, putem să ne imaginăm cum s-a derulat examinarea. Săptămâna trecută, după ce am făcut public răspunsul Ministerului Sănătății semnat de secretarul general, doamna Cîmpean, cu un tupeu moștenit din vremea când era fruntaș al fostului PDL a ieșit public la braț cu noul manager al SCJU și fost tovarăș de afaceri și a insinuat că răspunsul Ministerului a fost semnat doar de un secretar, și a mințit că există o altă adresă a Ministrului, prin care, chipurile, ea ar avea dreptate. Raportul oficial venit de la minister a fost aprobat sub semnătură de ministrul PNL Nelu Tătaru, a fost avizat de directorul Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului, în urma controlului efectuat de experți din minister, iar răspunsul prin care ne-a fost transmis în copie referatul poată semnătura secretarului general adjunct Popa Dănuț Cristian. Primul răspuns primit de la minister, pe care l-am și făcut public, a fost semnat de secretarul general Nicoleta Rusu. Cu alte cuvinte, toți factorii de decizie ai Ministerului și-au însușit acest referat în care sunt evidențiate abzurile doamnei Cîmpean și ale echipei sale”, mai spun social-democrații sibieni.

„Doamna Cîmpean, după ce ați fost prinsă că ați acoperit frauda de la concursul pentru ocuparea postului de manager al SCJU Sibiu, vă dați demisia împreună cu doamna manager al spitalului? Demisia este un act de onoare. Suntem curioși dacă mai aveți un dram de onoare!”, întreabă PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*