PSD Sibiu: Creșteri salariale record (75,5%) pentru profesorii din România. PSD a dat banii înapoi dascălilor cărora le-au fost tăiate veniturile de guvernarea PDL-PNL (40%)

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost astăzi în mijlocul cadrelor didactice din Sibiu și a discutat cu acestea despre măsurile pe care guvernul PSD le-a luat pentru creșterea calității învățământului românesc, dar și despre proiectele de viitor ale Ministerului Educației pentru profesori, elevi și studenți.

“Astăzi, avem profesori care câștigă și 8.000 lei pe lună, venit brut, respectiv cu peste 75% mai mult față de acum doi ani. Datorită eforturilor Ministerului Educației, absolut toate tăierile de salarii din vremea guvernării PDL, chiar și în proporție de 40%, au fost restituite cadrelor didactice. Guvernul României a alocat peste 1 miliard de lei pentru ca profesorii să-și primeaască banii înapoi luați abuziv acum 7 ani de guvernarea democrat-liberală. PSD își respectă programul de guvernare și va continua implementarea măsurilor promise, iar salariile vor crește și mai mult. În plus, în ceea ce îi privește pe dascăli, aceștia vor primi majorările mai devreme cu doi ani, respectiv în 2020 și nu în 2022, cum era prevăzut inițial. Pentru prima dată după Revoluție, Educația din România primește un buget record de la Guvern, 5,5% din PIB, o sumă care va acoperi proiectele și măsurile pentru creșterea calității și dezvoltarea învățământului românesc”, a declarat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Alături de ministrul Educației a fost și ministrul Turismului, Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu. “În plus, pe lângă creșterile salariale, toate cadrele didactice din România au primit anul trecut și vor primi și anul acesta, dar și în 2020, vouchere de vacanță, adică 1450 lei, bani pe care îi pot folosi în concediile petrecute în România”, a declarat Trif.

În cadrul vizitei de lucru de la Sibiu, ministrul Ecaterina Andronescu a mers la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, instituție care poartă titlul de Școală Europeană, distincție oferită de Ministerul Educației Naționale. Aici, oficialul s-a întâlnit cu  profesorii și conducerea liceului, prima instituție de învățământ construită după Revoluție. Ministrul Ecaterina Andronescu a fost încântată să vadă că una dintre clase era prevăzută cu tablă inteligentă și că astfel dotările liceului sunt la standarde europene. Vizita a continuat la Universitatea Lucian Blaga, unde a avut loc o ședință interactivă cu aproximativ 200 de dascăli din Sibiu.

“Am stat de vorbă cu toți directorii de instituții de învățământ din Sibiu și fiecare dintre aceștia mi-a spus că atât majorările salariale, cât și îmbunătățirea condițiilor de lucru la catedră sunt măsuri care se reflectă în calitatea învățământului din România. Nu vă ascund că mai sunt multe lucruri de rezolvat, dar de aceea suntem noi aici, de aceea este PSD la guvernare, pentru că suntem singurii care au prezentat un program ambițios, dar iată și realizabil pentru ca educația din România să ajungă la nivelul statelor europene mai dezvoltate. Avem profesori excepționali și elevi și studenți care pot concura oricând cu cei din străinătate. De aceea, eu voi fi întotdeauna de partea oamenilor care construiesc viitorul României”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*