PSD Sibiu: Guvernul PNL egal tăieri de salarii, pensii, concedieri

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, acuză Guvernul PNL de lipsă de viziune și de oameni competenți.

„Pensiile românilor nu vor fi majorate, așa cum este prevăzut în legea inițiată și votată de PSD. Ieri, domnul Câțu, în bătaie de joc față de părinții și bunicii noștri, compara sistemul de pensii din România cu sistemul penal Caritas, un joc piramidal care a furat banii românilor. Acum două zile, doamna Turcan, în calitate de vicepremier afirma că Guvernul PNL ia în calcul creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. În viziunea doamnei Turcan, probabil a doua zi după ce a ieșit la pensie, românul ar trebui «să se trezească mort», dacă e să parafrazăm afirmația făcută de dânsa de la pupitrul Guvernului.

Bogdan Trif

Referitor la măririle salariale prevăzute de Lege, PNL a fost foarte clar: nu a acordat majorările salariale celor care așteptau să li se facă dreptate începând cu 1 ianuarie. De Revelion, PNL a atacat pe ascuns la Curtea Constituțională Legea care prevedea aceste măriri salariale, astfel că oamenii nu și-au primit drepturile bănești.

Mai mult, PNL dă de înțeles că nici profesorii nu vor beneficia de salarii majorate în acest an. Ministrul învățământului, întrebat care este suma prevăzută în buget pentru majorarea salariilor, nu a știut să răspundă, nici măcar să dea o estimare. Cu câteva zile în urmă, premierul Orban a declarat că nu i se pare corect ca salariile dascălilor să fie majorate.

Tot actualul premier Orban și doamna vicepremier Turcan au anunțat că nu vor dubla alocațiile copiilor, deși legea inițiată și votată în Parlament de PSD a fost trimisă la președintele Iohannis pentru promulgare, iar impactul bugetar nu este foarte mare.

Primele acte normative date de Guvernul PNL au vizat eliminarea unor taxe impuse băncilor, băieților deștepți din sistemul energetic și a celor din producția și distribuția carburanților. Astfel au fost luate miliarde de euro de la bugetul de stat și au fost vărsate în buzunarele băncilor și a clientelei politice PNL. De aceea ministrul de finanțe are nevoie de bani și împrumută România la dobânzi record, iar creșterile de salari, pensii și alocații pentru copii sunt fie amânate, fie anulate.

Să nu uităm că ministrul Muncii a declarat că, într-o primă etapă, 150.000 de funcționari din sistemul de învățământ, medical etc., urmează să fie concediați.

Am putea continua cu multe alte astfel de exemple care arată lipsa de viziune și incompetența miniștrilor din actualul Guvern PNL, care duc România spre colaps.

O să ne rezumăm doar la încă un exemplu care sintetizează cel mai bine neputința Guvernului PNL: din 4 noiembrie de când Guvernul Orban a fost votat în Parlament și până în prezent, acești oameni nu au fost capabili nici măcar să își aprobe Hotărârile de Guvern pentru funcționarea Ministerelor din subordine. Întrebarea este: care sunt șansele ca acest guvern să aducă prosperitate pentru români și România?“, a declarat Trif.

Acesta a mai adăugat că, în conformitate cu datele Băncii Mondiale, ale Eurostat și ale INS, Guvernul PSD a lăsat România cu un grad de îndatorare de doar 34% din Produsul Intern Brut (PIB), fapt care ne clasa pe locul 4 din UE ca țară cu cea mai mică datorie publică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*