Punct și de la capăt. Tehnicianul Vasile Miriuță speră ca de acum înainte să nu mai existe probleme financiare

Familia Reghecampf a descălecat la Hermannstadt! După multe săptămâni de speculații, în care conducerea clubului a negat vehement orice posibilă plecare a lui Mureșan, a venit momentul despărțirii. Ce se va întâmpla de acum încolo?

AFC Hermannstadt a reziliat pe cale amiabilă înțelegerile contractuale cu președintele Iuliu Mureșan și cu directorul de scouting Răzvan Zamfir, în cursul zilei de miercuri.

„Pe această cale, FCH le mulțumește pentru profesionalismul de care au dat dovadă și pentru tot suportul adus echipei noastre!“, au transmis reprezentanții clubului sibian.

În aceeași zi, finanțatorii AFC Hermannstadt au anunțat că au ajuns la o înțelegere cu familia Reghecampf, care se va implica în club atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv, potrivit unui comunicat al clubului.

„FCH intră astfel într-o nouă etapă la nivel de organizare administrativă, în care se anunță investiții importante pe termen lung. Avem acum un suflu nou, care dă un plus valoric clubului! Ne bucură prezența doamnei Anamaria Prodan Reghecampf în calitate de investitor în proiectul nostru!“, se arată în comunicatul celor de la AFC Hermannstadt.

Se plătesc restanțele

Antrenorul Vasile Miriuță speră ca de acum înainte să nu mai existe probleme financiare. „Suntem bucuroși, nu știu multe amănunte, ei au avut o discuție. A venit și Laurențiu (Reghecampf – n.red.), am stat la o cafea, ne-a făcut plăcere să ne revedem după atâția ani și să depănăm amintiri de la Cottbus. Eu cred că se termină orice probleme cu banii, până săptămâna viitoare se vor achita restanțe. Ana cu patronii care mai sunt ne-au spus că marți se vor plăti niște restanțe”, a declarat Miriuță la Digi Sport.

Gata de joc

Răzvan Zamfir a ținut să le mulțumească jucătorilor și suporterilor sibieni, precum și conducătorilor clubului și staff-ului.

„Mai aveam doi ani de contract, dar am decis că e mai bine să plec. Publicul sibian a fost mereu alături de noi, inclusiv în perioada în care nu am jucat acasă, iar rezultatele i se datorează în mare măsură“, a declarat acesta pentru Fanatik.

Potrivit sursei citate, FC Hermannstadt a avut mari probleme și cu obținerea licenței de Liga 1 pentru sezonul următor, din cauza datoriilor către actualii și foștii jucători, datorii care datau încă din toamna anului trecut. Suma era de aproximativ 200.000 de euro și s-a strâns pe ultima sută de metri prin eforturile celor opt membri ai Consiliului de Administrație: Claudiu Rotar, Dan Raica, Hans Tekeser, Ștefan Băcilă, Gabi Ghetze, Alfred Wilhelm, Peter Muller și Ovidiu Pop. Acum, Hermannstadt nu mai are nicio emoție în ceea ce privește obținerea licenței și reluarea sezonului de Liga 1.

Deplasare cu Sepsi

Liga Profesonistă de Fotbal a anunțat reluarea meciurilor din Liga 1 începând din 12 iunie, cu partidele din cadrul etapei cu numărul 3 din play-off/play-out. AFC Hermannstadt va juca sâmbătă, 13 iunie, în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

La întreruperea competiției, după disputarea a două etape, gruparea antrenată de Miriuță ocupa locul 3 în play-out, cu 17 puncte.

Părerile sunt împărțite

Schimbările radicale nu sunt văzute cu ochi buni de toți suporterii sibieni. Pagina de Facebook a echipei s-a umplut de comentariile celor care avertizează că noutățile sunt de rău augur. Iată câteva dintre mesajele fanilor:

 • Bogdan Constantinescu: „E o mare greșeală să vă bucurați că tanti asta a ajuns pe meleaguri sibiene. Ei și celor de pe lângă ea ar trebui să le fie interzisă orice apropiere de fotbalul românesc. Eu zic că povestea frumoasă s-a terminat, de-acum încep cancanurile și mârlănelile. Păcat, tare păcat…“
 • Ciontea Cosmin: „O să vândă clubul pe bucăți. Într-un an ne ducem dracu“
 • Anghelescu George: „Grijă la «cotele» meciurilor! Au venit circarii!“
 • Radu Marius: „Asta e, dacă trebuie să înghițim o broască să supraviețuim nu mai contează. Să le urăm succes și să-i lăsăm să facă treabă. Doamne-ajută“
 • Alexandru Ioan Domnar: „Să dea Dumnezeu să fie în bine, numai să nu fie mână în mână cu Becali să facă transferuri în favoarea lui Becali, să distrugă ECHIPA“
 • Cosmin Ștefan Rotărescu: „Nici numele echipei nu îl știe.“
 • Smaranda Andreicuț: „Sincer nu o plac da are tupeu și e și bătăioasă și lucrează cu mulți jucători
 • Daniel Oniga: „Sibiul a avut fotbal“
 • Bolduți Atila Jozsef: „Ce bine a fost cu ea la conducerea Snagovului și U Cluj. Drum frumos spre faliment!“
 • Munteanu Cristian-Nicolae: „Nu mai vin la nici un meci.“
 • Nicky-Nicolae Migea: „Vorba unui contemporan în viață: sperăm să fie bine ca să nu fie rău!“
 • Vali Valentin: „Felicitări, sper să ducă echipa în Play-Off și să avem multe performanțe! Cu un patronat puternic și un nou stadion putem realiza multe pentru Sibiu!“
 • Roman Rareș: „După modelul Concordia, Dunărea Călărași… meciuri trântite și Liga 2 scrie pe club“
 • Curcea Adrian: „U Cluj vă spune ceva? Tot cu Ana Maria Prodan investitor“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*