Rachete pentru familia prezidențială

Carmen Iohannis la Kids Day_ foto Catalina DraghiciTurneul de tenis Sibiu Open i-a adus acasă pe Klaus Iohannis și soția sa, Carmen.

Carmen Iohannis a participat, duminică, la manifestările sub genericul „Kids Day”, organizate pentru copii în deschiderea turneului de tenis Sibiu Open 2015. Soţia preşedintelui ţării s-a afişat într-o ţinută lejeră, potrivită pentru sport, a făcut fotografii cu zeci de copii şi, după ce porţile clubului s-au închis, a intrat pe teren pentru un mic antrenament. Pe terenul de alături, preşedintele Klaus Iohannis a jucat un meci cu finul său, Marius Vecerdea, care este organizatorul Sibiu Open. Cum diferenţa de valoare este mare, soţii Iohannis nu au jucat încă nici un meci unul împotriva celuilalt, deci nici duminică nu s-au înfruntat într-o partidă de tenis. Prima doamnă chiar recunoştea că „nu sunt avansată, dar perseverez”.

Meciul se va juca peste un an

Finul şi antrenorul preşedintelui Marius Vecerdea admite că, între soţii Iohannis „până nu există o apropiere rezonabilă de nivel, este complicat să joace împreună”, însă spune că eforturile lui Carmen pot face ca prima partidă între cei doi soţi să fie programată peste un an. Clubul de tenis din Sibiu este locul în care, în urmă cu şapte ani, preşedintele Iohannis a început să cocheteze cu tenisul, îndrumat de Vecerdea. Primarul de pe atunci l-a şi cununat pe antrenor, iar relaţia dintre familiile celor doi este una extrem de apropiată. De aproape o jumătate de an, aici vine să se antreneze şi prima doamnă a ţării, Carmen Iohannis. Ferit de ochii presei, șeful statului s-a antrenat duminică, preţ de o oră, după care şi-a însoţit prietenii la o bere la terasa clubului de tenis.

Weekend-uri la grătar

Surse apropiate familiei prezidenţiale ne-au dezvăluit că familia Iohannis îşi petrece aproape toate weekend-urile împreună, la Sibiu. De obicei se duc la finii lor, care au o casă de vacanţă la Cisnădioara, unde, cu un grup de prieteni profesori şi medici, fac grătare, sau se văd cu o altă pereche de fini, în oraş. În primele două zile ale săptămânii, Carmen Iohannis merge la cursuri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu, unde predă engleza, cu jumătate de normă. Miercuri, ea pleacă spre Capitală, unde se reîntâlneşte cu soţul ei, care părăseşte Sibiul încă de duminică seara.

Iohannis s-a răzgândit

După ce Uniunea Europeană ne-a impus să primim peste 5.000 de emigranţi, reacţia oficialilor de la Bucureşti, care spuneau că nu vom accepta mai mult de 1.780, s-a mai domolit. Însuşi Iohannis, care nu demult afirma că sub nici o formă nu vom accepta deciziile UE, a spus ieri că numărul de refugiaţi pe care va trebui să-i găzduim nu este „chiar aşa de mare”. „Numărul de refugiaţi care ar urma să vină în România în realitate nu este mare. Este vorba de o perioadă de unul sau cel mult doi ani, în care eşalonat ar trebui să-i primim”, a menționat el. Preşedintele a plecat ieri la Bruxelles, la Summitul UE convocat de Germania şi Austria pe problema refugiaţilor, iar de acolo se va duce în SUA, la Adunarea ONU. Peste Ocean, Iohannis va avea o întâlnire cu preşedintele şi vicepreşedintele SUA, Barak Obama şi Joe Biden.

Ovidiu SCUTELNICU
ovidiu@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*