Raed Arafat, despre un vaccin anti-COVID: ”Nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de miliarde de doze”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că apariţia unui vaccin anti-CIVID-19 nu va rezolva instantaneu situaţia. ”Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a spus Arafat.

 

”Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat, duminică seară, la Antena 3, Raed Arafat.

Acesta a precizat că România s-a înscris pe lista țărilor care au compandat un eventual vaccin.

Arafat recomandă personelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu Covid am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Sursă: Știrile PRO TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*