Raiffeisen pleacă din casa lui Iohannis

Banca Raiffeisen eliberează imobilul pierdut de Iohannis în instanță. Dacă ANAF va începe demersurile pentru a recupera sumele câștigate de familia prezidențială din chirii, este posibil ca Iohannis să se îndrepte împotriva familiei Baștea

Zilele trecute, la parterul primei clădiri de pe pietonala Nicolae Bălcescu a apărut un anunţ care arată că spațiul comercial respectiv a fost închiriat de banca Raiffeisen. Este vorba de chiriașul care a adus cele mai mari venituri familiei preşedintelui Klaus Iohannis din decembrie 2001 și până de curând. Dacă, la data semnării contractului de acum mai bine de 15 ani, Klaus Iohannis a încasat 20.000 de dolari anual, la renegocierea din 29 decembrie 2006, chiria s-a mărit la 5.000 de euro pe lună. Trebuie precizat că familia preşedintelui se alegea doar cu jumătate din sumele vehiculate, cealaltă jumătate revenind unei alte familii din SUA.

Verdict nefavorabil

După cum se ştie, recent atât Iohannis, cât şi Baştea au fost deposedaţi de acest imobil printr-o hotărâre judecătorească definitivă, după 18 ani de procese. Cum soţii Iohannis au cumpărat acest imobil de la familia Baştea, nu este exclus ca preşedintele să se îndrepte în instanță împotriva acesteia din urmă. Imobilul a intrat acum în proprietatea statului, care poate solicita familiei Iohannis banii pe care i-a încasat din chirii. Tocmai pentru că se consideră un cumpărător de bună credinţă, șeful statutului mai poate încerca să salveze sumele încasate de la banca Raiffeisen. Până atunci, reprezentanţii băncii au găsit un alt spaţiu ultracentral, situat la numai câţiva metri de cel pentru care i-au plătit chirie consistentă preşedintelui.

Fără căi de atac

Pe 22 februarie, magistraţii Curţii de Apel Piteşti a luat act de renunţarea la cererea de intervenţie şi au respins contestaţia în anulare formulată de Carmen și Klaus Iohannis, pentru casa de pe Bălcescu. Rezultatul este că a rămas valabilă hotărârea Curţii de Apel Braşov, decizia este definitivă, iar Carmen şi Klaus Iohannis nu mai au nicio cale de atac. „Preşedintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanţelor de judecată şi s-a conformat deciziei instanţei încă din noiembrie 2015”, a fost replica Administrației Prezidențială, în aceeași zi, venită prin vocea purtătorului de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

One Comment

  1. Morgana says:

    Ce mentalitate de infractori au Iohannis Klaus si Carmen care si in ultimul ceas striga, ca ultimii infractori, ca sunt nevinovati. Lupta impotriva coruptiei unul dintre hotii de copii si case din Romania. Si noi il credem si ne rupem picioarele pe bulevarde protestand. Bravo natiune. Halal sa-ti fie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*