Raluca Turcan: 200 de milioane de lei tăiați de la Ministerul Educației este o crimă națională

Liberalii au alcătuit un proiect de buget alternativ pentru România, a anunțat președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, care a contribuit la acest proiect cu partea legată de domeniul educației.

Deputatul Raluca Turcan a criticat în termeni duri rectificarea bugetară pregătită de Executiv. „Praful s-a ales din programul de guvernare garantat de Liviu Dragnea! Rectificarea bugetară este o nouă dovadă că guvernarea e incompetentă și lipsită de responsabilitate. De la Educație s-au tăiat 200 de milioane de lei, în timp ce sistemul de învățământ se confruntă cu două mari probleme: lipsa profesorilor și abandonul școlar al elevilor. Țara noastră alocă sub 2,8% din PIB pentru educație, cel mai scăzut nivel din UE. 200 de milioane de lei tăiați de la Ministerul Educației este o crimă națională”, a declarat Turcan, astăzi, într-o conferință de presă.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL a declarat că Guvernul trebuie să stopeze atacul la Justiţie şi să respecte solicitările Comisiei Europene şi ale Parlamentului European, afirmând că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza numirea Adinei Florea în fruntea DNA şi cea de a nu da curs procedurii de revocare a procurorului general sunt constituţionale şi în acord cu solicitările UE. „Guvernul trebuie să îngheţe de urgenţă procedurile legate de parchete şi să respecte solicitările Comisiei Europene prin MCV şi ale Parlamentului European. Orice pas înainte al PSD-ALDE înseamnă un afront direct la Uniunea Europeană. Dacă refuză în continuare să stopeze atacul la Justiţie, atunci PSD şi ALDE să-şi asume oficial linia anti-europeană, să-şi asume că militează împotriva intereselor românilor de a beneficia de bunăstarea pe care o presupune apartenenţa la UE. Interesul PSD şi ALDE pentru politizarea parchetelor, pentru instalarea unor oameni obedienţi în aceste funcţii şi transformarea parchetelor într-un organ de represiune politică echivalează foarte clar cu dinamitarea aspiraţiilor românilor pentru un trai mai bun şi menţinerea sărăciei”, a spus Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*