Raluca Turcan: CNAIR nu a scos la licitație Autostrada Sibiu – Pitești, așa cum a anunțat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat săptămâna trecută că au fost scoase la licitație proiectarea și execuția a peste 68 km din Autostrada Sibiu – Pitești. Pe de altă parte, deputatul liberal raluca Turcan susține că, de fapt, nu s-a scos nimic la licitație, ci doar s-a anunțat intenția de a face acest lucru.

Raluca Turcan

„CNAIR consideră că undeva pe la sfârșitul lunii iulie va scoate la licitație un rest de 980 de metri din secțiunea 1 (Sibiu – Boița), precum secțiunile cuprinse între Boița (jud. Sibiu) și Cornetu (jud. Vâlcea), care ar urma să aibă o lungime de 30,35 de km, și secțiunea trei cuprinsă între Cornetu și Tigveni, de 37,4 km. Faptul că CNAIR anunță lucruri care probabil se vor întâmpla cândva ca și cum deja s-au petrecut este deranjant, însă mult mai gravă este dovada de incompetență crasă a instituției cu privire la ce se întâmplă cu studiile de fezabilitate. Compania de drumuri a anunțat că va scoate la licitație cele două secțiuni din Sibiu – Pitești în baza studiilor de fezabilitate vechi, exact acelea pe care experții Comisiei Europene le-a criticat spunând că nu se va acorda finanțare pe această investiție, solicitând un nou studiu de fezabilitate făcut după o analiză geotehnică adecvată. Oare PSDragnea vrea să renunțe la fondurile europene pentru a implica mai ușor Teldrum?”, se întreabă Turcan.

În condițiile în care „orice român știe că Autostrada A1 Sibiu – Pitești este unul dintre cele mai importante proiecte”, președintele PNL Sibiu crede că „a sosit momentul ca și CNAIR să învețe din greșelile trecutului”. „Avem experiența lucrărilor începute prost și terminate lamentabil și nu cred că ne permitem încă un asemenea exemplu. Solicit de urgență conducerii CNAIR și ministrului Transporturilor să nu-și bată joc de acest proiect și să trateze profesionist, transparent și urgent această investiție”, conchide Raluca Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*