Raluca Turcan, despre incidentul cu deputatul PSD Terea: Îmi e teamă să nu degenereze foarte tare aceste tensiuni

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, şi-a exprimat îngrijorarea, în urma incidentelor ce au avut loc recent la protestele din stradă, ca nu cumva tensiunile apărute să degenereze, apreciind că este foarte trist că societatea e atât de dezbinată. 

Întrebată cum comentează incidentul în care deputatul PSD de Sibiu Ioan Terea este acuzat că a lovit cu maşina protestatari, Raluca Turcan a declarat ieri: „E trist. Pot să vă spun doar atât că este trist că în România europeană a anului 2017 şi în prag de Centenar, societatea e atât de dezbinată, Puterea este atât de predispusă şi gata să comită un abuz fără precedent, iar societatea atât de revoltată în marea ei masă, încât îmi e teamă la un anumit moment să nu degenereze foarte tare aceste tensiuni. De aceea, fiecare ieşire, poziţie publică a mea, este orientată exact în acest sens, România are nevoie de o injecţie de raţiune la nivel de decident politic, Guvern şi majoritate parlamentară, astfel încât să nu rupă societatea românească într-un mod fără precedent”, relatează Agerpres.

Deputatul PSD Ioan Terea susţine că miercuri seară a fost provocat de mai mulţi protestatari aflaţi în faţa Palatului Parlamentului în momentul în care a ieşit din curtea instituţiei cu maşina personală pentru a se îndrepta către Sibiu. El spune că nu a lovit pe nimeni şi că mai mulţi manifestanţi i-au tăiat calea, după ce şi-a lipit pe parbriz o legitimaţie de acces în Palatul Parlamentului, unul dintre aceştia sărind pe capota maşinii.

Parchetul General a înregistrat joi dosarul penal deschis în legătură cu incidentul auto în care au fost implicaţi Terea şi doi participanţi la protestul faţă de modificările legilor Justiţiei. Dosarul a fost deschis de Poliţia Capitalei, care l-a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*