Raluca Turcan rămâne la șefia PNL Sibiu. „Această competiţie nu este a mea cu Şovi!”

Ministrul Raluca Turcan a câștigat astăzi alegerile interne în filiala județeană PNL Sibiu, cu peste 70 la sută.

foto: Agerpres

La şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean au participat 350 de delegaţi din judeţ, iar invitați speciali au fost liderul PNL, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și europarlamentarul Rareş Bogdan. Turcan a obținut 231 din cele 323 de voturi valabile, la mare distanță de contracandidatul său, deputatul Constantin Șovăială, care a fost votat de 82 de colegi.

Turcan: „S-a încercat destabilizarea acestei organizaţii”

Turcan l-a acuzat pe Ludovic Orban, de „jocuri de culise” la aceste alegeri interne locale şi susține că acesta nu a respectat-o. „Nu credeam că vor fi colegi care să aibă indecenţa să facă referiri la mine, să susţină atacuri suburbane, aşa cum am văzut şi în spaţiul public, aşa cum vedem zilnic la televizor, nu doar împotriva mea, iar aici, la Sibiu s-a încercat destabilizarea acestei organizaţii şi sub pretextul unei competiţii, de fapt, au fost nişte manevre, dar nu înţeleg pentru ce. Această competiţie nu este a mea cu Şovi (Constantin Şovăială – n.red.), o spun direct, este a mea cu Ludovic Orban, pentru că din nefericire, domnule preşedinte al partidului, aţi girat ceea ce se întâmplă azi în PNL Sibiu”, a spus Raluca Turcan la şedinţa desfășurată la Sala Thalia.

Orban: „O parteneră din echipa mea a decis să susţină pe altcineva”

În replică, Orban a declarat presei că acuzele sunt „pure invenţii”. „Eu sprijin un candidat din cauza faptului că practic o parteneră din echipa mea a decis să susţină pe altcineva, este exact o situaţie similară. Cum să răspund la nişte acuzaţii pentru care nu există nicio dovadă, nicio probă? Este o susţinere pentru un om care a fost alături de mine (Constantin Şovăială – n.red.), care a fost secretarul general al acestei filiale şi a contribuit din plin la rezultate şi care este colegul meu ca preşedinte al Comisiei de Apărare, care este un om serios, de caracter, un lider care poate să conducă PNL la victorie, în rest, este lipsit de fair-play, după discursul preşedintelui, deşi am arătat respect, să rămân în sală, pentru a asculta discursul celor doi candidaţi la preşedinţie, deşi suntem aşteptaţi la Alba şi se ştie lucrul acesta, să lansezi unui invitat care este şi preşedintele partidului, care nu are posibilitate să dea niciun fel de drept la replică, pur şi simplu nişte acuzaţii inventate”, a replicat actualul președinte al formațiunii.

Cîțu: „Este o atmosferă relaxată la Sibiu”

Premierul Florin Cîţu a declarat că „atmosfera este relaxată” la alegeri. „Sunt aici pentru a o susţine pe doamna Raluca Turcan, pentru încă un mandat, într-o filială de succes, la Sibiu, o filială care a dat multe personalităţi ale politicii româneşti, cum e şi domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.red.), aşa că suntem aici să o susţinem. Nu doar aparent, este o atmosferă relaxată la Sibiu, întotdeauna este aşa la Sibiu”, a declarat Cîţu.

Rareş Bogdan: „Va trebui să arătăm ce am făcut”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, le-a transmis colegilor săi de partid că este important cum guvernează atât local, cât şi la nivel naţional, iar sloganurile împotriva PSD nu o să mai fie suficiente pentru a câştiga viitoarele alegeri.

„Avem o şansă pe care, dacă nu o vom exploata, dragii mei, nu ne va ierta nimeni. Dumneavoastră veţi merge în faţa comunităţilor dumneavoastră şi îi veţi convinge în următorii trei ani de zile. Noi ne vom bate începând de la europarlamentare, la parlamentare, la prezidenţiale, locale, pentru a-i convinge pe români că am făcut ceea ce trebuie, pentru că nu mai merge doar cu „jos ciuma roşie”, va trebui să arătăm ce am făcut”, a spus Rareş Bogdan la Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*