Raluca Turcan: România este în continuare bine guvernată

Votul din Parlament nu a fost împotriva activității Guvernului Orban, ci împotriva alegerii primarilor în două tururi, susține vicepremierul Raluca Turcan.

Liderul liberalilor sibieni a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că „atacurile la guvern au fost doar pretextul” moțiunii de cenzură, iar PSD „fuge ca dracul de tămâie de proiectul pe care îl așteaptă 80% din români”, referindu-se la alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

Turcan a mai afirmat că ordonanțele de urgență adoptate de Guvern și criticate de PSD „au pus bazele ca România să fie bine guvernată până la alegerile anticipate”, adăugând că „am vrut să ne asigurăm, înainte de moțiunea de cenzură, că adoptăm toate actele normative necesare pentru a nu bloca sau încetini proiectele demarate în domeniile esențiale”.

Vicepremierul a anunţat că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi la vot, dar se vor abţine de la a vota învestirea unui nou Cabinet, cu scopul de a fi declanşate alegerile anticipate.

„Anticipatele înseamnă a reda puterea electoratului, care să decidă prin alegeri cui încredințează sarcina de a conduce România. Țara are nevoie de un Parlament legitim, pentru că nici un proiect pe termen lung nu poate fi implementat câtă vreme Parlamentul este captiv PSD. Un alt motiv care arată că alegerile anticipate sunt necesare ține de faptul că măsurile luate de Guvernul Orban, oricât de pozitive și de salutare sunt, se află permanent în pericol de a fi răsturnate, compromise, anulate de actualul Parlament dominat de PSD. Totul în condițiile în care actualul Guvern beneficiază de o susținere și legitimitate populară mai mare decât a Parlamentului. În pofida moțiunii de cenzură, activitatea ministerelor continuă, astfel încât PNL merge mai departe cu reformele, prin toate instrumentele pe care le are la dispoziție. Vom guverna România și o vom face bine, până la anticipate, dar și după alegeri”, a dat asigurări Raluca Turcan.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, aseară, că există şi posibilitatea ca Guvernul – pe care a fost desemnat din nou să-l formeze după adoptarea moţiunii de cenzură – să fie învestit, dar numai cu voturile PSD, ceea ce ar fi „ridicol”, el susţinând că se va ajunge la anticipate.

 


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*