Raluca Turcan: ”Victor Ponta nu poate să renunțe la doctorat din cauza propriilor modificări în legislație privind retragerea titlului de doctorat

Deputatul PNL Raluca Turcan susţine că premierul Victor Ponta nu poate renunța la doctorat din cauza propriilor modificări în legislație privind retragerea titlului de doctorat

“Victor Ponta a devenit victima propriilor artificii legislative care au avut drept scop tocmai protejarea titlului său de doctor în Drept. Victor Ponta face un gest care nu este nici moral, nici legal.
Titlul i se poate retrage de către Universitatea București pentru plagiat, pentru nerespectarea standardelor academice sau dacă Victor Ponta dă în judecată Universitatea și obține o decizie în instanță. Acesta ar fi demersul legal și, totodată absurd, în virtutea modificărilor legislative din 2012 care au avut drept scop protejarea titlului său academic.
Gestul său nu este nici pe departe moral, atâta vreme cât el nu explică demersurile disperate făcute pentru a-și acoperi propriul plagiat: schilodirea CNATDCU prin modificarea numărului de membri, modificarea atribuțiilor, ordinul de ministru prin care procedura de retragere a titlului doctoral s-a transformat într-o procedură juridică etc.

Mai mult decât atât, Victor Ponta trebuie să lămurească 2 aspecte cu privire la cariera sa universitară:
1. Victor Ponta a obținut titlul de doctor în drept în anul 2003. Conform CV-ului său prezent pe site-ul Camerei Deputaților, între 2002 și 2007 a fost lector universitar la Universitatea Româno-Americană. Conform legii salarizării, de la momentul obținerii falsului doctorat și începerea activității universitare, Victor Ponta a încasat un spor salarial lunar, în virtutea titlului academic obținut. Victor Ponta trebuie să returneze universității angajatoare banii pe care i-a încasat cât timp a predat, de la obtinerea falsului titlu, pana în 2010, cand legea s-a modificat.
2. A fost Victor Ponta numit conferențiar universitar? Conform legislației, nu ar fi putut să fie numit conferențiar universitar dacă nu ar fi avut titlul de doctor. În cazul în care a fost numit conferențiar universitar, atunci Ponta trebuie să returneze integral toate beneficiile salariale obținute în perioada în care a activat în această calitate.

Peste toate acestea, prin cererea adresată Universității București de retragere a titlului de doctor în drept, Victor Ponta admite cel mai grav lucru: că a mințit o țară întreagă și că a încercat să ascundă acest lucru folosindu-se de toate mijloacele care i-au stat la dispoziție: ciuntind legi, modificând proceduri și comisii, ordine de ministru abuzive, etc.
Victor Ponta nu mai are nicio ieșire morală din această situație. Nici măcar demisia.”, se arată în comunicatul emis de biroul de presă a deputatului.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat