Răzvan Exarhu vine cu prima sa carte la Sibiu

Curtea Veche Publishing vă invită la o întâlnire cu autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, carismaticul Răzvan Exarhu, cu ocazia lansării primei sale cărți, „Fericirea e un ac de siguranță”, cu ilustrații de Andreea Chirică. Un volum vă va face să râdeți cu lacrimi, dar și să plângeți la câteva rânduri distanță.

Răzvan Exarhu

Lansarea va avea loc la Librăria Habitus din Sibiu,  vineri, 20 octombrie, începând cu ora 18.00.

La eveniment vor lua cuvântul Răzvan Exarhu şi Minodora Sălcudean, profesor la Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Oficiile de gazdă vor fi făcute de Marius Motoca (PR Specialist, Curtea Veche Publishing).

Citind cartea lui Răzvan Exarhu, veți putea afla că sănătatea e sănătoasă, că „laicul pe Facebook a devenit o formă a credinței”, că șlapul și șaorma cu de toate ar trebui să figureze pe stema României… Cartea cuprinde multe informații utile: când ar trebui să te culci la loc ca să nu dai foc la casă, ce poate fi mai cool decât să fii hipster, de ce iubesc sportul oamenii care fumează mult etc. Veți putea citi și despre o fericire tristă, despre o altfel de Românie, care nu mai există, dar şi despre cum ne pierdem viața încercând să trăim.

„În limbă e plăcerea!” – una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă emoţiile primei zile de şcoală, şlapii târşâiţi ai românilor, relaţia dintre eschimoşi şi raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, urzicile, clişeele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, tradiţiile pierdute, bicicliştii aroganţi, discuţiile cu părinţii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viaţă sănătoasă şi multe alte subiecte care ne umplu vieţile şi conversaţiile, ne indignează şi totodată ne emoţionează.

Cartea „Fericirea e un ac de siguranță” este disponibilă pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara la prețul de 33 de lei.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*