Reacția oficială a social-democraților, după ce Iohannis i-a comparat cu naziștii: „Iohannis să se uite în oglindă“

Președintele Klaus Iohannis este „ultimul care ar trebui să vorbească despre nazism“, consideră Bogdan Trif, liderul Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, după ce șeful statului a comparat partidul de guvernământ cu formațiunea nazistă din Germania lui Hitler.

În aceste zile, Trif a reluat declarațiile belicoase la adresa lui Iohannis, după ce acesta din urmă a reamintit, într-un discurs public, faptul că „schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist“. „Iohannis nu renunţă când vine vorba despre tupeu, însă devine îngrijorător când acest tupeu se regăsește în declarațiile publice ale acestui domn. Așadar, cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului, Werner Iohannis Klaus, «cumpărătorul de rea-credinţă de case», a ținut să-și exprime opinia proprie și a spus că PSD-ul ar fi comparabil cu un partid nazist. Înainte de toate, nu numai că nu are nicio logică această asemănare, dar Werner Iohannis ar trebui să fie ponderat în declarații, mai ales că nu vorbește în calitate de persoană fizică, ci din postura de președinte al României. Îi reamintim domnului Iohannis că, în 2007, pe vremea când era primar al Sibiului şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, organizaţia pe care o conducea a solicitat şi a obţinut în instanţă recunoaşterea calităţii de succesor în drepturi a organizației naziste «Grupul Etnic German». Imediat după, toate proprietăţile care au aparţinut organizaţiei naziste sus-menţionate şi care, conform tratatelor naţionale şi internaţionale, ar fi trebuit să ajungă şi să rămână în proprietatea statului roman, au fost retrocedate, în mod curios, FDGR-ului şi Bisericii Evanghelice din Sibiu. Aşa au fost retrocedate, de exemplu, clădiri emblematice pentru oraş, care adăposteau instituţii de cultură şi de învăţământ, precum Muzeul Brukenthal, Liceul de Artă, Liceul Pedagogic, Palatul Copiilor, grădiniţe şi multe alte imobile. Probabil nu întâmplător, primăria condusă de Iohannis nu a epuizat toate căile de atac pentru a apăra aceste proprietăţi ale statului român. Poate tot pentru a nu i se cere explicații, Werner Iohannis nu a primit în audienţă niciun român, cetăţean al Sibiului, cât timp a fost primar“, a precizat Bogdan Trif, într-un comunicat de presă.

Acuzat de ipocrizie

Totodată, șeful social-democraților sibieni l-a invitat pe Iohannis ca, înainte de a face o astfel de „comparaţie aberantă“ între PSD şi un partid nazist, „să se uite în oglindă, să se autoanalizeze puţin şi să nu mai dea dovadă de atâta ipocrizie acuzându-i pe alţii de nazism“. „Totodată, invităm familia Iohannis să se prezinte în faţa procurorului şi să răspundă pentru cele două case achiziţionate ilegal şi pierdute ulterior în instanţă. Sperăm ca, în viitor, familia Iohannis să nu mai invoce scuze precum o banală răceală sau o vizită în afara ţării atunci când este chemată la audieri, iar procurorul de caz care a îndrăznit să îi cheme la audieri să nu mai fie schimbat cu un alt procuror care, ulterior, uită să îi mai cheme la Procuratură“, a conchis Bogdan Trif.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat