RECOMANDĂRILE MESAGERULUI pentru petrecerea timpului liber în săptămâna 23 – 29 august

Expoziții

Palatul Brukenthal, Sala de Expoziții Temporare: Spania în Transilvania

Muzeul de Istorie Naturală: Bucătăria naturii

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe: Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt

Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie: Free time magic (Magia timpului liber)

Muzeul de Artă Contemporană: Eterna întoarcere. Artist: Dumitru Radu

Casa Albastră, Sala Multimedia (Piața Mare, nr. 5): Frumusețea naturii, rafinamentul mesei. Alături de Ceres, Bacchus și Venus


Sport

Vineri 23 august, Muzeul ASTRA, ora 20: Night Cross Challenge, cel mai frumos cros nocturn din România! Constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 km sau 9 km – pentru adulți, respectiv 500 m / 1000 m / 1500 m – pentru copii, startul fiind dat după înserare, din zona scenei de pe lac.


Teatru

Grădina BIS Teatru (str. Ștefan cel Mare nr. 56): Stagiunea de vară. Program:

· marți 27 august, ora 20: Beat Bukowski

· sâmbătă 31 august, ora 20: Născut în 90

· duminică 1 septembrie, ora 19: Cine pleacă primul pierde la Grădină


Evenimente

În perioada 23-25 august, în Piața Mare are loc a 19-a ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”. Sub genericul „Blestemul Vrăjitoarei“, propune trei zile de evenimente și spectacole, între care turnirurile medievale, atelierele creative și concerte tematice. Intrare liberă

În perioada 28-29 august, în Muzeul în aer liber (zona Târgului de țară) are loc atelierul gastronomic de brutărie Calfele Călătoare. Participarea la ateliere se face pe bază de programare la telefonul brutarului Marcus: 0749-570.252, vorbitor de limbă germană, engleză și franceză. Programările se fac în limita locurilor disponibile (maxim 8 persoane/atelier). Taxa de  atelier este de 15 lei/persoană.


Muzică

În perioada 23 – 25 august, la Sala Thalia are loc a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Capitala Muzicală”. Cei mai talentaţi copii şi tineri se vor întrece vocal şi la măiestrie instrumentală la secţiunile Festivalului: folk, muzică populară, muzică clasică şi muzică ușoară.

În perioada 23-25 august, în Parcul Sub Arini, de la ora 17: Focus in the Park 2019. Cu street food, bere și muzică bună. Urcă pe scenă: Subcarpați, FiRMA, Vita de Vie, Toulouse Lautrec, MoonSound, Mr. Jurjak, Jayraa, Sebastian Burneci, Implant pentru Refuz, Maru, Denorm, Cardinal Suburbia 11, JazzyBIT, I’m The Trip

Foto: Dragoș Dumitru / Focus Events

Vineri 23 august, Biserica evanghelică, ora 12,20: Concerte à la carte. Biletul de intrare este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. În prețul biletului este inclusă și vizitarea turnului Bisericii. Biletele pot fi achiziţionate din chioșcul aflat în sacristia bisericii.


În județ…

În perioada 23 – 25 august, la Club Ecvestru Transilvania din Șelimbăr are loc primul Concurs Național de Sărituri Obstacole „Cupa Consulatelor“ din România. Intrare liberă.

În perioada 24 – 25 august, la Rășinari are loc Festivalui Brânzei și al Țuicii, ed. a XVI-a. Pe lângă concertele de muzică populară, sâmbătă: orele 14 – 17 și duminică: orele 13.30 – 17.30 vor fi demonstrații de preparare a produselor din lapte, plimbări cu căruța pe Valea Ștezii, ateliere pentru copii de preparare telemea, jintiță, unt și cocoloș cu brânză, degustări de cocoloș cu brânză, brânză de Rășinari și brânză franțuzească, degustări de țuică și vin din Slovacia, ateliere tematice de țesut și pictură pe sticlă.

Vineri 23 august, Stadion Șelimbăr, ora 18: ACS Viitorul Şelimbăr  – AFC Unirea 1924, în cadrul primei etape din Liga a III-a, seria a V-a la fotbal

Duminică 25 august, Stadion Gaz Metan, ora 21: Gaz Metan Mediaș – FCSB, în cadrul etapei a 7-a a Ligii I la fotbal (DigiSport – LIVE)


Rubrică realizată de Dan GREAVU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*