Record de pasageri

2014 este primul an în care Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) a depășit cifra de 200.000 de pasageri îmbarcați-debarcați și 250.000 de pasageri deserviți.

pasageri Wizzair SibiuAnul care a trecut a fost unul pozitiv pentru AIS. Numărul de pasageri îmbarcați sau debarcați a atins cifra de 215.952, iar numărul de pasageri aflați în tranzit s-a ridicat la 34.480. Aeroportul sibian a ajuns la aceste cifre, abordând două direcții importante: pe de o parte intensificarea eforturilor de a atrage companii aeriene interesate să opereze noi rute, solicitate de comunitatea sibiană și din împrejurimi, iar pe de altă parte de creșterea frecvențelor de zbor pentru rutele deja existente, în așa fel încât să fie utilizată optim infrastructura aeroportuară, explică reprezentanții AIS.

Curse noi

Noile destinații, Londra și Dortmund, operate de cel mai nou partener al AIS, compania WizzAir, precum și destinațiile de vacanță specifice sezonului estival – cele două curse charter spre Antalya şi Rhodos, operate de Air Bucharest, au contribuit la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor tradiționali: Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air. De aceeași manieră a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 100, de la 4.805 mişcări în anul 2013 la 4.902 în 2014.

CITAT
Nicoleta BOBORODEA | purtător de cuvânt
„Pentru anul 2015 se prefigurează același trend crescător, de bun augur atât pentru AIS, cât și pentru întreaga comunitate din țară și din afară, în slujba căreia depunem întregul efort și interes.“

Noi expropieri
În ultima ședință a Consiliului Județean s-a aprobat proiectul privind expropierea unor terenuri necesare pentru refacerea zonei de siguranță a pistei (rambleul 9). Această zonă a fost afectată în urma alunecărilor de teren. Astfel, expropierea terenurilor se va face din garanția depusă de constructor. Este vorba despre nouă parcele, în suprafață de 27.434 metri pătrați. Valoarea evaluată a acestora se ridică la 123.554 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*