Regal folcloric la aniversarea ansamblului „Ardealul“

ardealul„Familia” Ansamblului Folcloric Studenţesc Ardealul din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu s-a reunit în 16 octombrie într-un spectacol de amploare pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Seara a fost dedicată aniversării a 20 de ani de dăruire, de muncă şi de învăţare a Ansamblului Folcloric „Ardealul“. Aceasta a fost deschisă de Muzica Militară a Garnizoanei Sibiu care a prezentat un fragment din proiectul de colaborare pe care îl dezvoltă cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu prin Ansamblul „Ardealul“. Au urmat suite de dansuri prezentate atât de foştii, cât şi de actualii dansatori ai ansamblului, suite din zonele Sibiu, Avrig, Ţara Făgăraşului, Valea Mureşului, Valea Someşului, soliştii instrumentişti Adrian Rezeş, Ioan Chindea și Adrian Neamţu, soliştii vocali Ionela Sterp, Radu Goţa, Iulia Banciu, Anca Mărgineanu, Aurelian Suciu, Paula Medrea, Diana Lupu, Bebe Lazăr, Alina Secăşan, Rodica Popa Comăniciu, Elena Anghel, Sebastian Stan, Marius Ciprian Pop şi Sergiu Cipariu. Orchestra reunită a fost condusă de dirijorul Doru Sava. Invitaţii speciali au fost studenţii corului Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, condus de pr.lect.univ.dr. Sorin Dobre, care au impresionat publicul iubitor de folclor prin doinele şi melodiile tradiţionale prezentate.

Premii de excelenţă

Membrii Ansamblului Folcloric Studenţesc „Ardealul“ au fost distinşi cu premii de excelenţă din partea rectorilor Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad şi ai Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, din partea ansamblurilor folclorice participante, precum şi din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu. „Dincolo de spectacol, evenimentul a fost o hrană sufletească, o punte de dragoste venită pe aripile cântului peste inimile spectatorilor”, aşa cum mărturisea interpretul de muzică populară Marius Ciprian Pop, cel care a şi prezentat spectacolul.
Evenimentul a fost susţinut financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local Sibiu, Primăria Sibiu și Consiliul Judeţean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*