Finala Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatii” se desfăşoară anul acesta, pentru prima dată, în Sibiu. Finaliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Romeo Rîmbu. Concertul are loc vineri 24 mai 2013 ora 19:00 la Sala Thalia din Sibiu. 144 de pianisti, de pe toate continentele şi-au dat întâlnire anul acesta la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfăşurat în cadrul EUROPAfest. “Emoţiile, notele muzicale şi creativitatea s-au îmbinat într-un dans al speranţei, al dorinţei de a fi cel mai bun. Întregul concurs s-a transformat într-o odă închinată pianului. Anul acesta, finala pentru categoria de vârsta 18-30 de ani se desfăşoară în premieră la Sibiu, în cadrul impunător al Sălii Thalia. Cei mai buni pianişti vor avea onoarea de a cânta alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu într-o atmosferă de sărbătoare” a spus Luigi Gageos, preşedinte JM Events, organizatorul festivalului EUROPAfest.

 

Festivalul EUROPAfest promovează valorile şi cultura prin celebrarea universală a muzicii de calitate. În ultimele zile de concurs, cei mai buni pianişti vor aduce bucurie şi sensibilitate în sufletele spectatorilor. Ediţia din acest an a fost una specială, fiind dedicată marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinţa organizatorilor a fost aceea de a onora şi omagia marele artist şi de a le reaminti românilor de talentul pur, expresivitatea şi rafinametul stilistic al extraordinarului pianist.

“Filarmonica de Stat Sibiu este un amplasament cu valoare istorică pentru oraş, fondată în 1949, pe a cărei scenă au urcat muzicieni de renume ce au încântat publicul prin concertele simfonice. Noul sediu al Filarmonicii, Sala THALIA, este un adevarat edificiu cultural. Grandoarea şi rafinamentul sălii creează o poveste de viaţă cusută cu acorduri simfonice. Scena impunătoare, lojele, toate impresionează şi te duc cu gândul la eleganţa epocilor de altădată, inducând o atmosferă de vis, istorie şi bună dispoziţie” a adăugat Luigi Gageos.

Juriul concursului este internaţional şi cuprinde nume actuale ale scenei de muzică şi profesori renumiţi: Anton Voigt (Austria) – Preşedintele juriului, Şerban Soreanu (România), Gabriela Mayer (Irlanda), Ting Zhou (China) şi Horia-Sabin Drăgoi (România).

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare la casieria sălii Thalia. Preţul unui bilet este de 14 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% din preţul biletului. Agenda completă a festivalului precum şi alte informaţii legate de EUROPAfest pot fi găsite pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/ şi pe site-ul Filarmonicii de Stat Sibiu, www.filarmonicasibiu.ro.

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*